Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Lejiņš: vēsture Zatleru novērtēs labi

Valsts prezidents Valdis Zatlers ir ātri apguvis jauno amatu, un vēsture viņu novērtēs pozitīvi. Šādu pārliecību intervijā aģentūrai BNS pauda Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) Eiropas Parlamenta (EP) deputātu kandidātu saraksta līderis un bijušais Latvijas Ārpolitikas institūta vadītājs Atis Lejiņš.

Politiķis norādīja, ka kopumā Zatlera darbību kopš stāšanās prezidenta amatā vērtē pozitīvi un arī viņa tā dēvētais ultimāts Saeimai un valdībai un vēlāk pieņemtais lēmums parlamentu neatlaist, izvirzot jaunus uzdevumus, bijis pareiza rīcība. Kopumā no starptautiskā viedokļa tas izskatījies labi, kas tā nebūtu, ja prezidents tomēr būtu izšķīries par Saeimas atlaišanu.

"Ja Zatlers būtu atlaidis Saeimu, mums būtu iestājies haoss. Tā būtu ļoti slikta zīme, ka jaunā valdība netiek galā ar krīzi, un diez vai mēs pēc tam naudu dabūtu, lai tiktu ārā no krīzes. Tas parāda, ka tomēr mēs pārkāpām to galvās iekodēto nespēju sadarboties un veikt kompromisus un valsts labā to varam darīt," Lejiņš atzina.

"Viņš [Zatlers] mācās, viņš ātri iemācījās. Un starp citu viņš labi angliski runā," LSDSP pārstāvis vēl piebilda.

"Mēs savu bedri dziļāku nerokam, mēs meklējam trepes, un tās kāpnītes jau sākam uzbūvēt. Un tie uzdevumi - man liekas, bija ļoti labi, ka Zatlers tos uzdevumus uzdeva Saeimai. Jūs atceraties, cik apvainoti bija tie Saeimas deputāti? ..Bet izrādās, ka tas tikai par labu vien nāca, un rezultāts ir tāds, ka mēs sākām pieņemt to politiku, kas ir vajadzīga, lai tiktu ārā no krīzes, un galvenais - no tā birokrātiskā valsts aparāta," politiķis norādīja. "Es domāju, ka Zatlers pareizi rīkojās un viņš ir lietas koks. Tas parāda, ka mums visiem ir kopā jāstrādā - prezidentam, Saeimai un valdībai, lai tiktu no tās lielās krīzes ārā."

Viņaprāt, ja beidzot tiks atbalstīts lēmums par eksportgarantiju piešķiršanu, atkopjoties Amerikas un Eiropas Savienības tirgum, arī Latvijai izdosies pārvarēt grūtības: "Tad mēs varam aiziet tā kā vulkāns uzreiz, ja mums ir gatavs viss un savā vietā izdarīts. Es domāju, ka vēsture labi novērtēs Zatleru."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas