Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Lembergs: klibās pīles gājiens

Maija „Kluba“ numurā publicēta plaša intervija ar finanšu noziegumos apsūdzēto Ventspils mēru Aivaru Lembergu. Kā iepriekš ziņoja raidījums _Nekā personīga _žurnāla numurs varēja arī neiznākt, jo A.Lembergs vēlējās atsaukt savus izteikumus par eksprezidenti Vairu Vīķi Freibergu. Intervija žurnālā tika publicēta.

Runājot par drošības likumu grozījumiem, ko V.Vīķe Freiberga apturēja un, kas tika nodoti tautas nobalsošanai, A.Lembergs pauda uzskatu, ka prezidente rīkojās kā “kliba pīle.”

“Tas bija klibās pīles, kā saka amerikāņi ambīciju gājiens, kā rezultātā nelietderīgi tika iztērēti divarpus miljoni nodokļu maksātāju lati. Ja gribēja rīkot referendumu, tad to vajadzēja rīkot citā veidā.”

Kā intervijā paskaidro A.Lembergs, par “klibo pīli” (lame duck) saucot vēlētu amatpersonu, kurai ir palicis pavisam nedaudz līdz tās darbības pilnvaru termiņa beigām. Šajā laikā pēc A.Lemberga domām, amatpersonas vairāk domājot par sava tēla spodrināšanu un cenšoties izpatikt sabiedrībai. “Lūk, tas bija klibās pīles gājiens,” sacīja A.Lembergs. Viņš uzskata, ka V.Vīķe Freiberga izmantojusi cilvēku neapmierinātību ar sociāli ekonomisko situāciju, pie kuras, arī viņa esot vainīga.

Uz jautājumu, kā izpaužas prezidentes vaina, Lembergs atbildēja: ”Kurš tad izvēlējās premjeru, nosauca Kalvīša vārdu?” Savukārt, ja amatpersona netiekot galā ar pienākumiem, viņai jāatkāpjas.

Atgādinām, ka eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga grozījumus drošības likumos nosūtīja Saeimai otrreizējai caurlūkošanai, bet deputāti viņas iebildumus neņēma vērā. Prezidente 2007.gada jūlijā pirmo reizi savu astoņu darbības gadu laikā izmantoja Satversmes 72.pantu, lai apturētu likuma izsludināšanu. Notika tautas nobalsošana. Grozījumos bija paplašināts cilvēku loks, kuru rīcībā varēja nonākt operatīvā informācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas