Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

Lembergs mēģina pievienoties Jaunā laika skrējienam Ventspilī

Noslēdzot skrējienu "Ar demokrātiju pret cinismu!", sestdien vakarā Ventspilī finišēja ap 20 partijas "Jaunais laiks" (JL) atbalstītāji.

Viņiem pie Zvaigžņu un Riņķa ielas krustojuma piebiedrojās Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs un vairāki desmiti Ventspils sportistu, kā arī domes deputāti, uzsākot skrējienu "Sports vieno, politika šķeļ!".

Ventspils skrējēji bija iecerējuši aicināt "Jauno laiku" piebiedroties viņiem un skriet uz Olimpisko centru "Ventspils", bet, ieraugot pilsētas vadības un sportistu bariņu, JL skrējiena dalībnieki aizskrēja nevis pa Zvaigžņu ielu kopā ar pilsētas sportistiem, bet pa paralēlu celiņu. JL atbalstītājus Ventspilī sagaidīja partijas pārstāves Ina Druviete, Sandra Kalniete un Solvita Āboltiņa, kā arī pāris citi partijas krekliņos tērpti cilvēki, kas pievienojās stafetei.

Pie nākamā krustojuma pēc pārsimt metriem skrējienu dalībniekus gaidīja skrējiena "Sports vieno, politika šķeļ!" organizatora Ulda Boitmaņa sarūpētie pīrādziņi un minerālūdens, ar kuriem daži JL pārstāvji arī uzcienājās.

Tālāk JL atbalstītāji skrēja uz partijas biroju netālajā Inženieru un Puķu ielas stūrī, un viņus pavadīja arī skrējiena "Sports vieno, politika šķeļ!" dalībnieki. Pirms skrējiena pilsētā ar automašīnām ieradās Einārs Repše un citi partijas biedri.

Pie JL biroja bija pulcējušies vairāki desmiti cilvēku. Interesants notikums risinājies birojā - laikraksta "Neatkarīgā Rīta Avīze" žurnālists Imants Vīksne kopā ar vietējā laikraksta "Ventas balss" žurnālistu Kārli Lithenu vēlējies saņemt Repšes komentārus par pasākumu, bet Repše attiecies sniegt komentārus, bet tā vietā iesitis Vīksnem pa plecu, pagrūžot gan viņu, gan Lithenu, un sacījis: "Staigā vien, puisīt!," aģentūrai BNS  atstāstīja Vīksne.

Skrējiena "Sports vieno, politika šķeļ!" dalībnieki no JL biroja tālāk devās uz Olimpisko centru, kur nogādāja un parakstīja savu manifestu.

Pēc skrējiena Ventspils mērs Aivars Lembergs īsi izteicās, ka Ventspils pilsētas uzdevums bijis būt viesmīlīgai, bet ciemiņiem pašiem bijis jāizvērtē, vai viņi šo viesmīlību pieņem.

Ventspils sportisti bija tērpti dzeltenos krekliņos ar uzrakstu skrējiena devīzi, savukārt Lembergs un domes deputāti bija ģērbušies zaļos "Zaļu un zemnieku savienības" krekliņos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas