Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Lembergs neliktu Godmani par valdības vadītāju, jo nav organizatora talanta

Ventspils mērs Aivars Lembergs uzskata, ka Ivaram Godmanim (LPP/LC) nav organizatora talanta, savukārt “sākotnējais Kalvītis stipri atšķīrās no beigu Kalvīša”. _Intervijā Neatkarīgai rīta avīzei _A.Lembergs komentē esošo politisko situāciju valstī un bijušo premjeru darbību.

“Man liekas, ka Kalvītis pazaudēja tautsaimnieciskās realitātes izjūtu. Faktiski sākotnējais Kalvītis stipri atšķīrās no beigu Kalvīša. Beigās varēja just, ka tiek īstenots princips – valstij jākalpo vienas partijas interesēm. Ne jau materiālām, bet politiskām interesēm,” par Aigara Kalvīša (TP) premjerēšanas laiku saka Ventpils mērs.

Savukārt no I.Godmaņa “Dievs novērsies tādā ziņā, ka Godmanis nav organizators”. A.Lembergs neatbalstītu I.Godmaņa kļūšanu par valdības vadītāju.

“Ja man būtu bijusi tāda iespēja, es viņu būtu mēģinājis atrunāt, lai viņš neuzņemtos premjera amatu. Tāpēc, ka viņam Dievs nav devis talantu būt par vadītāju, kurš pirmām kārtām ir organizators. Dievs no viņa ir novērsies tādā ziņā, ka Godmanis nav organizators. Ja Staļins uzticētu nevis Berijam, bet Godmanim uzbūvēt atombumbu, tad krieviem vēl šodien atombumbas nebūtu. Jo Godmanis viens pats to arī taisītu. Protams, Godmanim nekādā gadījumā nevar pārmest ne darbaspēju, ne atbildības, ne uzņēmības, ne pašaizliedzības trūkumu.”

Kritiskus vārdus viņš velta valsts īstenotajai politikai, kas saistīta ar Eiropas Savienības naudas apguvi un valsts atbalstu vietējiem uzņēmējiem. Vajag tikai pieprasīt, lai viņš izpildītu pilnīgi visus normatīvus, un viņš būs pagalam, intervijā avīzei saka A.Lembergs. Viņaprāt, nav izmantotas arī iespējas, iestājoties NATO.

“Pirms pieciem gadiem Latvijas politiskā elite ar Vairu Vīķi-Freibergu priekšgalā kā augstāko uzdevumu stādīja iestāšanos Eiropas Savienībā. Viņi tiecās uz to kā uz Sociālistiskā darba varoņa ordeņa pasniegšanu. Notikums neapšaubāmi vēsturisks. Urrā! Bet es to redzu pilnīgi citādi. Eiropas Savienība ir instruments, kā Latvija un Latvijas tauta var kļūt bagāta. Plašā nozīmē bagāta. Nav runa tikai par desu, bet par to arī jārunā, neapšaubāmi. Arī iestājoties NATO – arī tur būtu jābūt tādam pašam uzdevumam. Aizsardzība – tas arī ir liels un sarežģīts bizness. Kāpēc Latvijā nevarētu būt viena rūpnīca, kas ražotu strēlnieku ieročus? Vai patronas? RAF rūpnīcā mēs varētu ražot bruņutransportierus NATO vajadzībām. Mēs esam NATO dalībvalsts, tātad mums var uzticēties. Citādi mēs esam tas pats, kas kādi pieci ASV aviācijas bāzes kuģi. Ja mēs esam formāli uzņemti NATO, tad vajag mūs uzņemt pilntiesīgi un iesaistīt NATO militāri rūpnieciskajā kompleksā.”


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas