Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Lembergs plāno iesniegt tiesā vairākas prasības pret ģenerālprokuroru Maizīti

Ventspils mērs Aivars Lembergs tuvākajā laikā plāno iesniegt tiesā vairākas prasības pret ģenerālprokuroru Jāni Maizīti saistībā ar viņa nesenajiem publiski paustajiem izteikumiem, ka tā sauktais "Lemberga stipendiātu saraksts" neesot mīts.

"Plānoju iesniegt tiesā vairākas prasības pret Latvijas Republikas ģenerālprokuroru Maizīti personīgi kā pret iestādes vadītāju gan par apzināti nepatiesas informācijas izplatīšanu un nodarītā morālā kaitējuma [atlīdzinājuma] piedzīšanu, gan arī par Satversmes 104.panta pārkāpumiem," šodien preses konferencē informēja Lembergs. Ventspils mērs piebilda, ka iesniegumus tiesā viņš plāno iesniegt pēc Jaunā gada, jo līdz šim viņa advokātiem neesot izdevies atrast laiku, lai sagatavotu prasību pieteikumus.

Ģenerālprokurors Maizītis esot atteicies sniegt Lembergam atbildes uz mēra iesniegumā ģenerālprokuroram minētajiem jautājumiem, aģentūrai LETA iepriekš stāstīja Lembergs.

Lembergs vēlējās noskaidrot, vai Ģenerālprokuratūras rīcībā ir tā sauktais "Lemberga stipendiātu" saraksts un vai ir sākts kriminālprocess un tiek izmeklēta krimināllieta ar nosaukumu "Lemberga stipendiātu lieta".

Lai gan Lembergs iesniegumu bija adresējis personīgi ģenerālprokuram Maizītim kā iestādes vadītājam, atbildes vēstuli ir parakstījusi cita persona, informējot Ventspils mēru, ka atbildes uz šiem jautājumiem Maizītis nesniegšot.

Pēc Lemberga domām, Ģenerālprokuratūra uz viņa iesniegumu nav atbildējusi pēc būtības. "Satversmes 104.pantā ir teikts, ka iestādes vadītājam jāsniedz atbilde pēc būtības," iepriekš sacīja Lembergs.

Kā aģentūrai LETA lakoniski teica prokuratūras ārējo sakaru koordinētājs Andrejs Vasks, iesniedzējam atbilde ir sniegta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas