Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Lembergs: Zatlers nav nopelnījis dārgu dzīvokli, lepnu auto un skaistu sekretāri

Valdis Zatlers, kura pilnvaras Valsts prezidenta amatā beigsies 7.jūlijā, nav pelnījis privilēģijas - dārgu dzīvokli Rīgas centrā, lepnu automašīnu "Mercedes-Benz" un skaistu sekretāri, šodien paša apmaksātā raidlaikā telekompānijā "LNT" sacīja Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Lembergs cer, ka Zatlers vēl līdz savas prezidentūras beigām sagatavos un Saeima pieņems likumprojektu, saskaņā ar kuru aizejošajam prezidentam tiktu atņemtas līdzšinējās privilēģijas - valsts apmaksāts dzīvoklis, automašīna un sekretāre."Četru gadu laikā Zatlers nav nopelnījis šādas privilēģijas," sacīja Ventspils mērs.

Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisijas vadītāja un sociālantropologa Roberta Ķīļa izteikumi par pensijām un augstākās izglītības sistēmu apliecina Valda Zatlera un viņam pietuvināto cilvēku bezatbildību. Kā akcentēja Lembergs, Ķīlis, runājot, ka jau dažu gadu laikā Latvijā vairs netiks maksātas pensijas, faktiski tieši aicina nemaksāt nodokļus.

Šādi izteikumi mērķēti, lai sētu nenoteiktību valstī un palielinātu cilvēku bažas par nākotni, sacīja Ventspils mērs, kurš atkal stāstīja par Valda Dombrovska (V) valdībai pieprasīto pensiju indeksāciju, kurai jābūt inflācijas apmērā, tātad - par 5%.

Kā sacīja Lembergs, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) koalīcijas partneri - "Vienotība" - iepazinušies ar ZZS priekšlikumiem pensiju jomā un piedāvājuši vienai pensionāru grupai palielināt pensijas, bet naudu tam iegūt, citai pensionāru grupai samazinot pensijas. Šāda pozīcija esot "absolūti amorāla un nepieņemama".

Ventspils mērs pieskārās arī Stratēģiskās analīzes komisijas priekšlikumiem augstākās izglītības jomā, norādot, ka tā vietā, lai ieviestu vispārēju maksas augstāko izglītību, būtu jāņem piemērs no Ventspils, kur studentus no maznodrošinātām ģimenēm atbalsta pašvaldība.

Reģionu populācijas samazināšanās tuvāko piecu gadu laikā Latvijā liks pieņemt ļoti radikālus lēmumus, tostarp atteikšanos no pensiju sistēmas, intervijā žurnālam "Klubs" norādīja Ķīlis. Pēc viņa teiktā, pensiju sistēmas vietā notiks pāriešana uz nabadzības pabalstu, "tas ir, cilvēkiem no konkrēta vecuma pasaka - diez vai mēs jums varēsim nodrošināt pensiju, tā vietā nodrošinot tikai nabadzības pabalstu".

Eksperts arī uzsver, ka viņa vecuma un jaunākiem cilvēkiem pensijas nebūšot.

Savukārt Ķīļa vadītā Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisija rosinās atteikties no budžeta vietām augstākajā izglītībā un pāriet uz ilgtermiņa mērķētu kreditēšanas modeli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas