Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Lembergšovs notiek arvien biežāk

Ja cilvēks pērk televīzijas raidlaiku, lai paustu dīvainas lietas par Ķīli, Zatleru un Sorosu, tas liecina par viņa paša problēmām, tā par Ventspils mēra Aivara Lemberga pēdējā laikā iedibināto praksi uzstāties paša finansētajā raidlaikā izteicās politologs Ivars Ījabs. Tomēr par to, vai Ventspils mēra pēdējā laika retorika pirmsvēlēšanu laikā radīs dzirdīgas ausis, eksperti izteicās dažādi.

Svētdien, 3. jūlijā, A. Lembergs jau trešo reizi uzstājās LNT paša finansētā raidlaikā, kurā viņš kritizēja Valsts prezidentu Valdi Zatleru un Stratēģiskās analīzes komisijas vadītāja Roberta Ķīļa izteikumus par pensiju sistēmu. A. Lembergs arī atkārtoti valdībai pieprasīja pensiju indeksāciju, kurai, viņaprāt, jābūt inflācijas apjomā.

A. Lemberga kritika pensiju jomā tika veltīta arī Vienotībai, kura aicinājusi palielināt pensijas vienai pensionāru grupai, bet naudu tam iegūt, citai pensionāru grupai samazinot pensijas. Partiju apvienības Vienotība Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dzintars Zaķis Dienai norādīja, ka korekcijas pensiju sistēmā ir nepieciešamas, bet tas jādara no pensiju sistēmas iekšējiem resursiem. «Ja kaut ko vajadzētu palielināt, tad šī sistēma varētu kļūt neilgtspējīga,» sacīja Dz. Zaķis. Politiķis arī uzskata, ka A. Lemberga izteikumi ir populistiski. «Cilvēks, kurš nevarēja atcerēties četru ciparu kombināciju savam seifam, nevar sniegt tik augsta līmeņa uzdevumus,» izteicās frakcijas priekšsēdis.

Sociologs Aigars Freimanis uzskata, ka, lai gan aicinājums indeksēt pensijas labi skan, tomēr sabiedrības reakcija būs pozitīva tikai tad, ja viņš pateiks, kur šo naudu ņemt. «Sabiedriskā doma vairs nav tik primitīva,» sacīja A. Freimanis. Skeptiskāks ir Ivars Ījabs, kurš izteicās, ka latviešu vēlētājam patīk ticēt nepārbaudītām lietām: «Sākot ar citplanētiešiem, beidzot ar Sorosu.» «Latviešu vēlētājs ir labdabīgs, un viņam patīk ticēt sazvērestības teorijām par to, ka Sorosa spēki ir sazvērējušies pret nevainīgo un apņēmības pilno Lembergu,» sacīja I. Ījabs.

Arī sociologs Arnis Kaktiņš Dienai sacīja, ka A. Lemberga izteikumi varētu atstāt zināmu iespaidu uz vēlētājiem. «Maz ticams, ka pensionāri, kas izdzirdēs šādu ziņu, teiks, ka tā ir slikta ideja,» uzskata A. Kaktiņš.

Jau ziņots, ka Zaļo un Zemnieku savienības Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis aicinājis A. Lembergu startēt gaidāmajās Saeimas vēlēšanās. A. Lembergs savu jāvārdu vēl nav devis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas