Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

Lidostā Rīga viss gatavs viesu sagaidīšanai, lielākā rosība un militārpersonu klātbūtne

Lidostā Rīga, kur šodien notiek C-17 lidmašīnas demonstrācija, cilvēki ar īpašu interesi no lidostas logiem noraugās uz lidlaukā novietoto milzīgo lidaparātu, vēsta Dienas korespondents Ivo Leitāns.

Iebraucot lidostā, ir daudz oranžo autobusu delegātiem, arī militāras teltis un mašīnas. Lidostas ielidošanas zālē novietots NATO informācijas stends, pie kura dežūrē NATO sammita brīvprātīgie, kas sagaida delegātus, kuri ierodas gandrīz ar katru reisu. Paši brīvprātīgie, aizbildinoties ar nogurumu un slepenību, ar preses pārstāvjiem nerunā. Lidostā ir manāmi daudz cilvēki zilajās NATO jakās, pavīd arī pa militāram frencim. Militāristi lielākā skaitā pa lidostu staigā jau kādu nedēļu, novērojot notiekošo, atzīst lidostas darbinieki.

Lidostas informācijas biroja darbiniece atzina, ka cilvēku nav īpaši vairāk nekā parasti, taču vairāk zvana un interesējas par sammita laikā noteiktajiem ierobežojumiem, tādēļ darba ir par trešdaļu vairāk nekā parasti.

Pirmdien pa dienu reisi nekavējās — ne ielidošana, ne izlidošana. Arī pasu kontrole notiek diezgan raiti. Lido ēstuves darbinieki stāsta, ka viņiem ir vairāk apmeklētāju, ņemot vērā brīvprātīgo skaitu lidostā. Arī kioskā vairāk pircēju.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas