Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Līdz 29.jūnijam pagarina pieteikumu iesniegšanas termiņu konkursā par jaunu vilcienu iegādi

Jaunu elektrovilcienu un dīzeļvilcienu iegādes konkursā piedāvājumu iesniegšanas termiņš ir pagarināts līdz 29.jūnijam, portālu Diena.lv informēja AS Pasažieru vilciens preses sekretārs Egons Ālers.

Piedāvājumu iesniegšanas termiņš pagarināts, lai izpildītu Latvijas Republikas Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) lēmumu un izdarītu grozījumus konkursa nolikumā, norādīja uzņēmuma preses pārstāvis.

Jau ziņots, ka IUB aizliedza pasažieru pārvadātājam pa dzelzceļu Pasažieru vilciens turpināt iepirkuma konkursu par 34 jaunu elektrovilcienu un septiņu jaunu dīzeļvilcienu iegādi un slēgt līgumu bez grozījumu veikšanas nolikumā.

IUB, izskatot Rīgas vagonbūves rūpnīcas (RVR) papildināto sūdzību par  konkursu, secināja, ka Pasažieru vilcienam jāveic grozījumi nolikumā attiecībā uz jēdzienu "vienota elektrovilcienu un dīzeļvilcienu platforma" un nolikuma līguma projekta punktā izvirzīto nosacījumu, ka uzņēmums var vienpusēji izbeigt līgumu un ieturēt līguma izpildes garantiju pilnā apmērā, par to rakstiski paziņojot izpildītājam, ja finansētājs nepilda uzņemtās saistības attiecībā pret Pasažieru vilcienu un nenodrošina Pasažieru vilcienam finansējumu saskaņā ar tā prasībām un izpildītāja piedāvājumu - šis nosacījums ir atceļams.

Bez grozījumu veikšanas nolikumā Pasažieru vilciena iepirkuma līguma slēgšana konkursā un iepirkuma procedūras turpināšana nav pieļaujama, uzskata IUB.

IUB lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā mēneša laikā no lēmuma saņemšanas dienas.

Jau vēstīts, ka IUB 11.aprīlī skatīja RVR papildināto sūdzību par Pasažieru vilciena konkursa par 34 jaunu elektrovilcienu un septiņu jaunu dīzeļvilcienu iegādes pirmās kārtas rezultātiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas