Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Liela daļa skolotāju gatavi vēl citām protesta akcijām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
CITS skolotaajs to skolotaaja
C
19:52 raksta,bet pie kaa mee esam vainiigi,mees valsti neizzagaa.? mana atbilde: izzagam gan valsti,es ljoti labi zinu ,par kuriem balsoja vairums skolotaaju, un tagad liedzaas.
viedoklis
v
skeit ka esi naivs cilveks, vai ari nesaki ko doma, ja iedomajies, ka "divkosīgie augstākie varas ešeloni" pec dombrovska ministresanas ir kur pazudusi. tapat TP ir valdiba ... un ari JL dzied to pasu dziesmu - milzu algas, nodoklu atlalides (vai 0 nodoklu) savejiem, bet 90% parejo - -40% samazinajums...
skolotāja
s
Mans komentārs nebija no pirsta izzīsts, bet radies tāpēc, ka lasu avīzes, skatos TV un klausos radio. Jūsu priekšlikums ir tāds: jūs dzīvojāt ar mazām algām, visu pacietāt, un tagad, kad vastī krīze, turpiniet klusēt, saprotiet valsts situāciju! Mēs to visu saprotam, žēl pensionārus un bezdarbniekus, un visus ar mazām algām, bet pie kā mēs esam vainīgi, mēs valsti neizzagām.
ZBL
Z
Atvainojos, ja aizvainoju, bet vai Jūsu komentārs nebija divkosības paraugs? Skolotāju algas tiek maksātas no valsts pamatbudžeta, kurā visus šos gadus ir pamatīgs robs, bet nauda tika "aizņemta" no soc. budžeta, tātad arī jau no pensionētiem skolotājiem, kāda arī Jūs reiz būsiet un Jums atkal liksies, ka šmaucas. Turklāt jāņem vērā SVF teiktais, ka Latvijas izglītības budžets nav pārskatāms un tajā virzienā arī skolotājiem vajadzētu strādāt, nevis būt par manipulējamu ieroci šo krīzi izraisījušu politisku spēku rokās. Padomājiet vai divkosīgie augstākie varas ešeloni, kas bija pie varas šos gadus(atbildīgi par situāciju valstī), atkal nemēģina saglābt savas padomes un amatus ar skolotāju rokām.Atkārtošos, godu nedara arī nesekošana līdzi politiskiem procesiem.
skolotāja
s
Es neesmu konkrēti ne pret vienu partiju, tikai izteicu savas domas par divkosību, kas valda "augstākajos ešalonos", un nevajag, aizstāvot JL, nozākāt citus, tas Jums godu nedara.
op
o
Visi zina, kas ir "zīgerista banāni". Neturpināšu. Tas pats ir arī straujais algas pielikums skolotājiem. Sak, atmetīsim nabagiem kaut ko, bet paši pa to starpu... Ko pa to starpu, to mēs visi tagad redzam. Par vēlu bļaut un ālēties. Tagad jāpietiek ar to, kas izaudzis no iesētā. Zinu ļoti daudzus skolotājus - TP atbalstītājus. Nu nejūtu līdzi un viss.
zex
z
palasot komentus,nākas secināt,ka...mēs dzīvojam,katrs savā, savas izpratnes, informētības slēgtātā...vidē,telpā...par maz informētības,tagad modernum, nav komunikācijas
mamma
m
pedagogi, cīnieties! es jūs atbalstu!!! negribu, ka mani bērni nākotnē būs kalpi savā zemē! tautieši mostieties!!! valdībai ir izdevīgi audzināt aitas, ar kurām var viegli manipulēt!!! domājiet par savu bērnu, mazbērnu nākotni!!! nenonieciniet skolotājus, tie ir mūsu gaismas nesēji!!! katram ir tiesības cīnīties par taisnību! atbalstiet!
cony to jurists
c
vakardienas Praata bankaa jaunietis kopaa ar savu teevu,nezinaaja ,kas ir dozimetrs un sprieda,ka to Gomeljaa vareetu lietot gailenju kalibreeshanai peec lieluma.
cony
c
Varu droshi atbalstiit ministri KOKJES kundzi,kas augstaa liimenii izprot situaaciju nozaree,probleema jau nav atalgojumaa,jo iisteniibaa visur par labi padariitu darbu arii labi atalgo. Probleema taa,ka vairaaku partiju tuvredziigas politikas deelj,izgliitiibas un zinaatnes sisteemas vadiiba atstaata ilgstoshaa,resoriskaa,nekompetentaa vadiibaa,bez atklaatiibas un caurspiidiiguma,izoleeti no visas sabiedriibas,kaa rezultaataa ir neatgriezeniski zaudeejumi,ka savlaiciigi netika un veel tagad tiek kaveeta izgliitiibas un zinaatnes sisteemas optimizaacija un strukturaalaas paarmainjas.Beernu izgliitiiba,nav jau tikai IZM atbildiiba,ko dara SM,ka nav sakaartoti celji,lai eerti vareetu kurseet skoleenu autobuss,ko dara Labkl.min.un pash valdiibas,ka daudzi skoleenu maajas dziives apstaakli ir galiigi neatbilstoshi,lai maaciitos tur. ARII veseliibas aizsardziibas un fiziskaas kultuuras valsts organizaacijas ir atstaajushas zemaa liimenii beernu veseliibu.Sports arii vairaak pakaartots komercijai un valsts pretsiizha spodrinaashanai.Samazinaats finanseejums IZM nevar buut par iemeslu ,lai ciestu izgliitiibas kvalitaate.No seniem laikiem zinaam,ka sabiedriibas zieds,gudraakie cilveeki,zinaatnieki,valsts darbinieki naak no gimeneem,kas nebuut nav ljoti turiigas.Beernu gudriiba,izgliitiiba saakaas un beidzaas vecaaku,skolotaaju,ministru un prezidentu galvaas. Juutu,ka Kokjes galvaa ir augstas raudzes izpratne,bet vinjai shajaa darbaa jaaiesaista visa valdiiba un sabiedriiba.Pavasariigu veiksmi,lai zaljo jauniiba un skola. .
Esīte
E
..... papildinu Tevis teikto... ja šādi skolnieki tiek uzņemti LU , tad arī skaidrs, kāpēc tieši tādi arī iesoļo darba tirgū un tur nu var redzēt , kāda Latvijā izglītības sistēma un, ko tā dod latvietim. Īsāk sakot, ja ir nauda, tad ir diploms, ja ir liela nauda, tad ir diplomu pakete ar zelta diegiem iešūta !
jurists
j
Ik gadu, sākoties iestāju eksāmeniem LU juristos, redzam skolotāju darba rezultātus. Proti, runāju par eksāmena testa atbildēm. Tas ir kaut kas veselam saprātam neaptverams! Vai Jūs varat iedomāties, kāds ir ievērojamas daļas studētgribošo ( vakardienas skolnieku) līmenis? Lielai daļai zināšanas un vispārējais attīstības līmenis ir katastrofāls - uz jautājumu par ES dalībvalstīm viņi min ASV un Kanādu. Tāpat absolūti nekādas skaidrības nav par NATO valstīm. Nezin, kad ir atjaunota Latvijas neatkarība, nezin, kad Latvija iestājusies ES utt. Uz jautājumu, kas ir Latvijas himnas autors - daži ir atbildējuši, ka teksta autors esot Imants Ziedonis, bet mūziku sacerējis - Raimonds Pauls. Politikā viņi absolūtii neorientējas, kaut gan mēģina laimi juristos. Latviešu valoda ir briesmīga... Vajadzētu Jums padomāt ne tikai par prasībām, bet arī par sava darba rezultātiem!
lno
l
Uz redzi!:)
lno
l
...kas liedza jau no 1. janvara ieviest progresivo ienakuma nodokli, nodokli no dividendem, depozitiem (ar neapliekamo minimumu piem 700 LVL gada), uc. - veikt kompleksu nodoklu reformu ________________________________ Veselais saprāts, kungs! Paiders ļoti reti ko prātīgu pasaka. Likumus nedrīkst pieņemt ar atpakaļejošu spēku. Ja grib pilnīgi sagraut ekonomiku, tad jāpieņem progresīvais ienākumu nodoklis - lai izputinātu vēl tos uzņēmējus, kuri maksā nodokļus, lai valsti atsviestu 90.to gadu sākumā. Ēnu ekonomiku gan nedrīkst aiztikt, vai ne? Tika mehāniski griezti izdevumi un samazinātas algas, kas automātiski nozīmēja arī valsts nodokļu ieņēmumu samazināšanos. Sākās lejupejošā spirāle. ________________________ Slimības diagnoze pareiza, tikai izvēlētas nepareizās zāles. Tikai valsts pārvaldes reforma reforma un tiesiskums var uzlabot stāvokli ekonomikā. Piemēri: Latvijā ceļi 2.5 reizes dārgāki kā Lietuvā un Igaunijā, Merks piedāvāja biblioteku uzbūvēt par pārdesmi miljoniem lētāk, var teikt bez konkursa izvēlējās Dienvidu tilta būvnieku...Tādi piemēri ir desmitiem:)
ZBL
Z
Jūs patiešām domājat, ka pie pašreizējā VID ir iespējama progresīvā nodokļu ieviešana u.c Jūsu minētie papildus nodokļi? Papildus 25 % nodoklis algām virs 2000? Viņi taču nespēja iekasēt šos 25% no pārdotā meža, kad šāds nodoklis bija, kā arī bija zināma statistika , cik izzāģē un aptuveni varēja jau zināt kādiem 'šiem ienākumiem būtu jābūt. Jūs domājat, ka valsts darbā šo nodomu nebūtu grūti realizēt, bet faktiski tābūtu naudas pārlikšana no vienas valsts kabatas uz otru papildu vēl administrēšanas izdevumi, bet privātiem jau ir daudz veidu, kā šo naudu izņemt apejot valsts kasi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Koķe: izglītības sistēma gadiem bija pakļauta nekompetencei

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas