Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Lielākie nekustamā īpašuma nodokļa pārādnieki – Krāslavas, Dobeles novados un Jūrmalā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Rebeka
R
Jā, ārzemēs arī maksā, bet var sava un arī kaimiņa īpašuma novērtējumu un nodokļa aprēķinu apskatīties internetā. nezinu, bet ļoti ceru, ka Latvijā arī tā būs. Citādi Jūrmalas vecīšiem var iznākt maksāt vairāk kā miljonāram reketierim, kas "mācēja" sarunāt ar attiecīgo birokrātu (atvainojiet; tas nav domāts personīgi). Ārzemēs arī rēķinās ar prognozējamiem nodokļiem un stabilu politiku, un ceļ/pērk mājas tur, kur potenciāli var atļauties. Latvijā pēc 6 gadu planošanas, rēķināšanas un būvēšanās no rīta pamosties situācijā, kad pēkšņi Tavas mājas novērtējums divas reizes pārsniedz patreizējo tirgus cenu...
1949.gads
1
Necienījamā barokle, kas rij un arī nodokļus maksā no citu nopelnītas naudas. Ne mans vectēvs, ne tēvs, ne es savu māju neizvēlējos - tā ir mantota. Ne mans vectēvs, ne tēvs, ne es savu māju nevienam neesmu ne piedāvājis, ne pārdevis, tātad tās cena pēdējo simt gadu laikā pirkuma-pārdevuma darījumos nevarēja parādīties. Nodokļiem vispirms ir jābūt samērīgiem ar iedzīvotāju ienākumiem attiecīgajā apdzīvotajā vietā. Jūrmalnieku algas neko īpaši neatšķiras no algām citās Latvijas pilsētās. Katram, kurš nopelna vidējo algu valstī, ir jābūt tiesībām turpināt dzīvot savu senču mājā.
Miljonāru pilsēta »
M
Jā, cik atceros, tad Jūrmalā vieni paši miljonāri vien dzīvo. Skolotājām Jūrmalā algas ir 10 tūkstoši latu mēnesī, policistiem - 7 tūkstoši latu, bērnudārzu audzinātājām - 8 tūkstoši latu, pārdevējām - 9 tūkstoši latu, autobusu šoferiem - 12 tūkstoši latu mēnesī, un tamlīdzīgi.
NĪN administratore
N
cienītā kundze, visas KV tiek saistītas ar summām kas parādās pirkuma-pārdevuma darījumos... Par laimi man Jūrmalā nepatīk, dzīvoju feinā vietā, pēc savām iespējām un arī maksāju bez bļaušanas un nervu bojāšanas...
NĪN administratore
N
zinu, zinu, par laimi ir plašas zināšanas par KV , bet NĪN visā valstī ir vienāds. Par dzīvokli ārpus Rīgas reti kur sasniedz 10Ls, bet par ind. māju, atvainojiet, pēc daudziem parametriem...un tā jau ir ekstra, cik tad tādu ir? Pašiem jāseko cik vērta ir Jūsu māja, regulāri pašvaldībās tiek izliktas plānotās KV (pirms apstiprināšanas MK), bet atsauksmju parasti nav bijis, izņemot Rīgu. Un perspektīvē plānotā likme ir 0,4%, tā nu tas jāņem vērā, ja gribam dzīvot Eiropā,
Kalniņš
K
Kas man var izskaidrot, ko nozīmē dārgākie mājokļi? Vai tie ir tādi, kur lepna un dārga apdare? Vai zelta tualetes podi?
nenormāli nodokļi
n
Šie nenormālie nodokļi ir tikai lai uzturētu tādus augstprāšus kā tevi. Izmest tevi no tās administratores vietiņas, uzlikt tādu nodoklīti, kā Jūrmalā, tad pavisam citu dziesmiņu dziedātu.
ne tam brauc virsū!
n
Nu Kalvītim te šoreiz virsū nebrauc. Tautas partija savā laikā noteica, ka pārejas periodā būs 25% nodokļa apmēra pieauguma ierobežojums, bet pēc tam zemei un ēkām vienota likme - 0,4%.
asinssūcēja
a
Tev, dāmīt, vispirms vajadzētu paanaklizēt, kāds ir vidējais nodoklis katrā pašvaldībā par mazāku un lielāku dzīvokli, par vieņgimeņu un par trīspaaudžu mājiņu. Un pēc tam te pļurkstēt blēņas.
ilmars
i
kad beidzot valsti saks ieverot civilprocesa likuma 178 panta 3 dalu un administrativa procesa likuma 235 panta 5 dalu kas ir identiskas jo notara apstiprinato nostiprinajuma lugumumun zemes gramatu tiesnesa lemumu nevar arcitu likumumizmainit ne velti jau Kalvisa [garanta ]laika ASV vestniece teica tas ir tirsiskais debilisms
lielģimeņu nodoklis
l
Iznāk kaut kā tā pastulbi - ja dzīvoju esmu viens, mājoklis nav ne pārāk liels, ne dārgs - maksāju vienkāršo nodokli. Ja ir ģimene un dzīvojam kopā ar bērniem un sievas vecākiem, - tad jāmaksā pēc trīskāršās likmes. kaut kas tam finanšu ministram nav ar to galvu kārtībā.
NĪN administratore
N
...šīs pašvaldības pašas nemaz negrib iekasēt NĪN, bļaujot, ka nemaksā, bet ja nekustamā īpašuma administrācija katrā pašvaldība nopietni strādātu, tik lielu problēmu nebūtu! Cilvēki maksā nodokli, ja tiem paskaidro, ka visā pasaulē par īpašumu kaut kas jāmaksā. Ja gribi būt brīvs, lūdzu, atbrīvojies no nekustamā īpašuma. Un NĪN nemaz nav par lielu, cita lieta vai visas inženierbūves vajadzēja aplikt ar NĪN...
nepatikšanas būs visiem
n
Šobrīd no nesamērīgā nodokļa sten un vaimanā tikai Jūrmala, bet, kad beigsies pieauguma ierobežojums, tad nepatikšanas būs Rīgā un pēc tam tās apkārtnē.
Tiešām nelieši » JL un ZZS
T
Kaut ko ti pretīgu var izdomāt tkai Jaunais laiks, ZZS un Bičevskis. Man ir pavisam normāla, parasta māja Jūrmalā, mantota no senčiem, kas šeit ir dzīvojuši paaudzēm. Un man jau tagad par to ir jāmaksā 500 lati gadā. Tikai par to, ka es dzīvoju savās dzimtas mājās. Kad es dzirdu, ka ir doma paaugstināt nekustamā īpašuma nodokli vēl divas reizes, tad man gribas pasūtīt šo valsti uz vienu vietu. Ja tiešām šis nodoklis būs tik liels, nav izslēgts, ka es to māju pārdošu kādam krievam (viņi joprojām vēl interesējas par nekustamajiem īpašumiem Jūrmalā, lai arī ne tik intensīvi kā kādreiz) un braukšu prom. Prom no valsts, kas mani grib izmest no manām mājām.
nelieši »
n
vajag Latvijā ieviest veco iemītnieku un viņu pēcnācēju aizsardzības mehānismu, kā tas ir daudzās eiropas valstīs. ģimene, kuras priekštecis nopircis jūrmalā zemi pirms 150 gadiem nav vainīgs, ka tagad tur salīduši jaunbagātnieki un sadzinuši bijušajiem zvejnieku ciematiem īpašuma cenas augšā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas