Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Lielveikalā aiztur divus uzņēmējus atmazgātas naudas saņemšanas brīdī

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
arjx
a
nu ko var ņemties šos visur reklamējot???, katru nedēļu kādu "grupējumu" aiztur.... bet nav dzirdēts ka kādu reāli tiesātu
mono
m
Un kāpēc celtnieks nevarētu saņemt pusotru tūkstoti mēnesī? Viņš tev māju ceļ, ne jau tu viņam. Viņš bojā savu veselību tev par labu.
depo
d
Pie naudas iemaksas automātiem vajag izlikt kameras un tad pārbaudīt, kas tās par personām, citādi dažas dienas pat rinda stāv. Pieņemu, ka šitai naudai tak arī nodokļi netiek maksāti. Par būvniecību arī piekrītu - tas murgs kas tur darās reiz ir jāpārtrauc. Visos valsts pasūtījumos vajag vienkārši ieturēt nodokļiem aredzēto anudu un uzreiz pārskaitīt budžetā un viss.
dusmīgā
d
Un man ir apnicis, ka negodīgās un sakorpļotās konkurences dēļ man bija jāpiedzīvo mežonīgā inflācija un tagad jāmaksā bankai lielāki procenti savam kredītam, jo šie visi "varoņi" nespēj nomaksāt savējos.
dusmīgā
d
Man ir augstākā izglītība. Strādāju privātajā sektorā, ne valsts. Gan treknajos gados, gan tagad maksāju nodokļus. Man nav jaunākā BMW un mājas Mārupē, jo to nekad neesmu varējusi atļauties, atšķirībā no daža laba "celtnieka", kas savos 23 gados pabeidzis 8 ar pusi klases un pelnīja kādu pusotru štuku mēnesī uz rokas.
Sirmais
S
Jā tās ir viņu tiesības, bet darba devējam tā jāizmaksā no likumīgi iegūtas naudas.Ar atmazgātāju ķeršanu vien nepietiks, jāķer tie, kas šo sistēmu radījuši. Mazie uzņēmēji,ne jau sava prieka dēļ riskē un dara nelikumības.
morgenstern
m
nezinu nevienu, kuru vadība pēdējā laikā būtu atļāvusies auto vai jahtu ----------------------- Man nav ne mazākā pamata tam cilvēkam neticēt. Ir gan nianse - tas kantoris pelna arī ārpus Latvijas. Bet jāapvienojas būs. Ar visiem skeletiem - kaut vai sabiedriskā kārtā, jo tikai tā jūs varat mēģināt ietekmēt likumdošanu.
morgenstern
m
būs gatavas tos izsvītrot līdz pēdējam santīmam ----------------------------- Ja risks būtu pietiekoši liels, tādi strīpotāji pazustu mēneša laikā.
....
.
Es strādāju celtniecībā ilgus gadus un pazīstu ļoti daudzas būvfirmas un to vadītājus, bet tiešām nezinu nevienu, kuru vadība pēdējā laikā būtu atļāvusies auto vai jahtu. Tīri teorētiski bez naudas grūtībām varētu būt tikai lielās firmas, kuras var atļauties ISO, pārējām firmām auto un jahtas tikai sapņos rādās.
....
.
Šaubos vai mazās būvfirmas apvienosies, jo tiešām katrai skelets skapī... visi baidās. Agrāk bija cerības piedalīties vismaz pašvaldību konkursos, bet tagad arī tajos iestrādāts obligātais ISO un bankas garantijas (bez iespējas to aizvietot ar risku un avansu apdrošināšanu). Tie kas strādā būvniecībā labi zin cik maksā ISO sertifikācija, tas nav pa kabatai pat vidējam būvuzņēmumam, tāpat turēt bankā depozītu uz garantijas summu ir sapņa līmenī, labi, ja algām un materiālu apmaksai sagrabini, par peļņu pat nav runas. Attiecīgi visos konkursos var piedalīties tikai tie 7 būvuzņēmumi, kuriem ir ISO sertifikācija. Un kas pats muļķīgākais, ka darbus tāpat veic vidējie un mazie, tikai peļņa paliek lielajiem padarot tos vēl bagātākus. Bet retajos privāto uzņēmumu pasūtījumos nodokļi no tāmēm tiek svītroti ārā kā suga, vari jau sist pie krūts, ka nekrāpsi valsti, tikai tad darbu nedabūsi, jo tev pakausī elpo vēl 10 izbadējušās firmas, kuras būs gatavas tos izsvītrot līdz pēdējam santīmam.
morgenstern
m
Viens mans čoms kā reizi strādā tādā celtniecības firmā, varbūt drusku lielākā. Tad lūk - aploksnēs tur ir maksāts visos laikos, arī Kalvīša gados. Kādas izmaiņas? Īpašniekam nekādas! Tāpat mašīnas tiek mainītas reizi gadā, tiek veikts jahtas apgrieds, nu viss pa vecam. Reizes četras ir apgrieztas ir celtnieku algas. Labā ziņa ir tā, ka sanāk , ka aploksnēs tagad tiek izmaksāts mazāk ;) Tad kāpēc man, kam strādājot ražojošā uzņēmumā ir jāmaksā visi nodoļi, bet ir vesela kasta, kas uzskata - nodokļi uz mani neattiecas?? Nav saprotams, kāpēc man būtu jāuztur žuļiku bērnu skološana un autoparka atjaunošana? Cits jautājums ir par uzņēmuma lielumu. Piemēram, tauta melš, ka pat superlegālajās skandināvu bankās parādījusies prakse daļu algu maksāt aploksnēs.. Ak jā, bankām taču lieli zaudējumi, uz to var pievērt acis, vai ne?
a13
a
Varbuut Tu "straadaa" valsts iestaadee? Tad viegli runaat. Ja nee, pasaki, kaadaa nozaree darbojies, parunaasim par nodokliem.
Oma - Jānis>dusmīga
O
Kroplums pārņēmis mūs! Viens otru apzogam, nemitīgi bļaujam un pieprasām! No kā? Neviens mums neatnesīs laimi un bagātību uz paplātes, vienkārši - godīgi jāstrādā. Ir grūti, samaksa zema, bet paši vien izsaimniekojām vai ļāvām izzagt mūsu valsti! Tie, kuri aizstāv aplokšņu algas un visādas citādas rebes, rada apburto loku. Neticu, ka pazeminot nodokļus, negodīgs cilvēks pēkšņi kļūs godīgs! Cilvēkam bez morāles neviens nodoklis nebūs labs!
buhs
b
.. 01.12.2010 21:21 absolūti 100% piekrītu , BET > BET < BET kāpēc to nedzird.... tikai piebilstams, ka ši sistēma nav tagad radusies, bet tās "tēvi " tikai smīn par sīko zivteļu ķeršanu. Vienīgā cerība , ka mazajā Latvijā lielās zives viena otru norīs , kad barības paliks mazāk. Mazajām būvfirmām būtu jāapvienojas un "jāvelk gaismā cūcības" , bet baidaties jau , jo tie "skeleti skapī"... vai ne tā. Roka neceļas mežstrādniekiem vai celtniekiem nodokļus aprēķināt no pirmā lata un viņi arī saka , ka negribam maksāt ar , tāpat pensiju ar tādu darbu un knapināšanos nesagaidīt. Ministriju darboņus pašus iedzīt mežā vai uz stroikas ziemā, aukstumā... ak , viņi ir mācijušies( ekonomiku - laikam tikai padomju laikos), ka var attļauties "labu "darbu , kas nenes reālu ienākumu valstī.
jānis &gt; march
j
A kāpēc es varu un tu nevari samaksāt nodokļus? Skolā mācījies? Studēt esi gājis? Jeb māki tikai rakt bedres?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas