Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Lilita Zatlere Maskavā iepazīst krievu kultūru

Latvijas Valsts prezidenta Valda Zatlera un Lilitas Zatleres kundzes oficiālās vizītes Krievijas Federācijā ietvaros Zatleres kundzei bija daļēji atsevišķa programma, kuras laikā L. Zatlere iepazinās ar Krievijas kultūras un mākslas lielākajām vērtībām.L.Zatlere apskatīja Kremļa Dimantu fondu, Tretjakova galeriju, Lielajā teātrī tikās ar teātra ģenerāldirektoru Anatoliju Iksanovu un baudīja krievu romances Ārzemju literatūras bibliotēkā.

Tāpat prezidenta kundze ieradās uz Latvijas vēstnieka Krievijas Federācijā (KF) Edgara Skujas un viņa kundzes Sandras Skujas rīkoto koncertu, kurā Intars Busulis un Aisha izpildīja dziesmas no Raimonda Paula un Krievijas dzejnieka Jevgeņija Jevtušenko albuma "Dievs dod".20.decembrī prezidenta kundze L. Zatlere Volhonka mākslas centrā atklāja latviešu laikmetīgās mākslas izstādi "Mākslas teritorija".

"Esmu ļoti gandarīta atklāt labāko latviešu mūsdienu mākslinieku izstādi Maskavā. Mākslai nav robežu un māksla mūs apvieno," atklājot pasākumu teica izstādes patronese L. Zatlere.

"Rīgas Galerija" izstādei V.Zatlete atlasīja divpadsmit autoru divdesmit vienu mākslas darbu - latviešu mākslas pirmā lieluma zvaigžņu sniegumu no Edvarda Grūbes abstraktā ekspresionisma līdz Rituma Ivanova fotoreālismā un opārtā balstītām gleznām. Izvēlētie darbi ir daļa no mākslinieku veiksmīgām personālizstādēm Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, muzeja izstāžu zālē "Arsenāls" un ekspozīcijām nozīmīgās starptautiskās izstādēs. Izstādē būs eksponēti Edvarda Grūbes, Intas Celmiņas, Ilmāra Blumberga, Līgas Purmales, Ievas Iltneres, Frančeskas Kirkes, Sandras Krastiņas, Helēnas Heinrihsones, Ivara Heinrihsona, Daces Lielās, Barbaras Gailes un Rituma Ivanova darbi. Divi no šiem autoriem - Līga Purmale un Ritums Ivanovs - ir vienīgie latviešu laikmetīgās mākslas pārstāvji, kuru darbi tikuši izstādīti un izsolīti "Sotheby's" izstādē - izsolē Londonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas