Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Limbažu piensaimnieki apsvērs iespēju streikot - dienas slaukumu izliet zemē

Neapmierinātība, ka pēc tikšanās ar zemkopības ministru Mārtiņu Rozi netika izlemts, kā zemnieki reaģēs un aizstāvēsies pret piena cenu kritumu, Limbažu zemniekiem varētu likt izšķirties par protesta akciju, vēsta vietējais laikraksts Auseklis. Jauns piena iepirkuma cenu samazinājums tiek plānots 15. aprīlī.

Zemnieku biedrības valdes priekšsēdētāja Dzintra Eizenberga Auseklim sacīja, ka zemnieki būtu gatavi vienu dienu pienu uz pienotavu nesūtīt, dienas slaukumu izbarot teļiem vai pat izliet. "Es tam piekristu, tikai jautājums - cik solidāri būs zemnieki," teica valdes priekšsēdētāja Dzintra Eizenberga.

Tā kā piena iepirkuma cena ir zema, lopu audzētājiem ražošana nes zaudējumus. Daudziem apdraudēti Eiropas fondu atbalstītie projekti, norēķini par aizdevumiem, saistību izpilde par Eiropas pensijas saņemšanu.

Zemnieki norādījuši, ka ir jāizstrādā rezolūcija, lai Zemkopības ministrijai prasītu kompensācijas nodrošinājumu.

Visi valdes locekļi bija par radikālām protesta formām. "Nebūs jēgas, ja daži, ciešot vēl lielākus zaudējumus, savu pienu nenosūtīs, bet citi slaukumu uzglabās baseinā un nodos pēc dienas," sacīja Vija Bērziņa no Limbažu pagasta Bajāriem.

Zemnieku biedrības valde vienojās, ka trešdien, 10, aprīlī, notiks piena ražotāju ārkārtas pilnsapulce, kur arī tiks izlemts kā rīkoties.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas