Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Līvu valoda UNESCO atlantā ierakstīta pie izmirstošām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Čangals
Č
Nevajag te tagad nolikt latgaļu valodu! Nez kāpēc tā saucamie "čivļi", ja jau latgaļu valoda ir tikai dialekts, nesaprot ne velna, ko latgaļi apspriež savā starpā?
Paltraku Vilis
P
Latgaļu valodas vispar nav, jo katrā sādžā ir " sova voloda" un katrs čangals uzskata ka viņa "voloda" ir īstā, bet citi čangaļi runā nepareizi. Piem. čangals no Dagas nesaprot ko saka čangals no Balviem. Ja čangaļi sevi uzskata par latviešiem, tad viņiem jāsāk runāt "čivļu" valodā.
Daugavpils
D
Latgaļu valoda ir latviešu valodas sens nosaukums. Letti = Lettigali. Latgaļu valoda savā attīstībā pārtapusi par mūsdienu latviešu valodu, bet kuršu, zemgaļu un sēļu valoda ir izzudusi.
Niks
N
Padzīvosimies vēl pa ES, tad drīz arī latvie'[su valodu ar visiem dialektiem tur ierakstīs :(
mnja
m
latgaļu valoda jau sen par valodu tiek saukta. Bet mazākumvalodas (?) statuss gan tai nepienākas - latgaļu valoda ir daļa no latviešu valodas, tāpat kā latgaļi ir daļa no latviešiem, viņi ir daļa no vairākuma un latgaļu valoda ir daļa no valsts valodas. Tas ka oficiālajā sarakstē un runā tiek lietota t.s. literārā latviešu valoda jau ir cits stāsts. Nevajag pretnostatīt latgaļus pret pārējajiem latviešiem, latgalieši ir tieši tādi paši latvieši kā kurzemnieki un citi, tikai, atšķirībā no pārējajiem, ir spējuši saglabāt savu valodu un izveidot pastāvīgu rakstību.
hmmm
h
nav latgaļu valodas, ir latviešu valodas latgales dialekts. Nevajag vēlamo uzdot par esošo, sevišķi lokālpatriotisma mānīgajā reibumā.
kurpe
k
UNESCo taču pati to neizdomāja, kāds tai šādus datus pasniedza. Ar cik iestādēm UNESCO Latvijā sadarbojas? Un cik kompetentas šīs iestādes ir?
DOMA
D
bet vai LATVIEŠU VALODA nav apdraudēta? kāds liktenis ir LATVIEŠU TAUTAI?
paga
p
Latgalē taču viena pati krievu valoda nomāc daudzās latgaļu valodas.
lala
l
man prieks, ka latgaļu valoda beidzot vismaz kaut kur tiek nosaukta par valodu. un tai beidzot pienāktos arī mazākumvalodas statuss Latvijā.
PaPa
P
Lībietis, lībiete, lībiešu valoda... Varbū Diena papētīs livones.lv...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas