Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

LM veidos darba vietas jauniešiem bezdarbniekiem

Valdība otrdien atbalstīja Labklājības ministrijas (LM) izstrādātu pasākumu jauniešiem bezdarbniekiem ar nosaukumu Darba vieta jaunietim, kam ar Eiropas Sociālā fonda (ESF) atbalstu paredzēts sekmēt jauniešu bezdarbnieku ilgtspējīgu nodarbinātību

Plānots, ka pasākumā piedalīties un pie darba devēja izveidotā darba vietā laika periodā līdz deviņiem mēnešiem varēs iesaistīties nelabvēlīgākā situācijā esoši jaunieši bezdarbnieki vecumā no 18 līdz 24 gadiem, kas kā bezdarbnieki reģistrēti vismaz sešus mēnešus vai ir atgriezušies pēc bērna kopšanas atvaļinājuma, vai arī ir cilvēki ar invaliditāti.

Pasākuma ietvaros darba devējs varēs saņemt ESF dotāciju algas nodrošināšanai jaunietim bezdarbniekam, proti, 100 latus pirmo sešu mēnešu laikā (par jaunieti ar invaliditāti – 150 latus mēnesī), bet 50 latus atlikušo trīs mēnešu laikā (par jaunieti ar invaliditāti – 100 Ls mēnesī). Savukārt darba devējam būs jānodrošina papildu finansējums jaunieša darba algas nodrošināšanai vismaz valstī noteiktās minimālās algas apmērā, kā arī sociālās apdrošināšanas izmaksu segšanai.

Līdz ar to jaunietis, strādājot izveidotajā darba vietā, saņems ne mazāk nekā minimālo algu jeb 200 latus mēnesī. Dotāciju 50 % apmērā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas varēs saņemt arī darba vadītājs, ja pie darba devēja būs nodarbināti pieci jaunieši bezdarbnieki.

Komplekso atbalsta pasākumu īstenošanā kopumā tiks ieguldīti ESF un valsts līdzekļi aptuveni 13 miljonu latu apmērā, kam paredzēts līdz 2013.gadam sniegt atbalstu ap 30 tūkstošiem cilvēku.

Pasākuma īstenošanu sadarbībā ar darba devējiem nodrošinās Nodarbinātības valsts aģentūra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas