Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

LM vēlas samazināt 2.pensiju līmeņa īpatsvaru līdz pat 4%

Labklājības ministrijas sarunas ar Starptautisko Valūtas fondu (SVF) ir ieilgušas - kaut bija plānots tās noslēgt jau šonedēļ un paziņot par iecerētajām izmaiņām sociālās apdrošināšanas jomā, vēl nākamnedēļ LM pārstāvji tiksies ar SVF, _Dienu _informēja LM pārstāve Ilona Jurševska. Viņa skaidroja, ka LM uzstāj, ka pensijām izdevumus nedrīkst samazināt, taču iecerējusi piedāvāt vēl drastiskāk samazināt 2.pensiju līmenim atskaitāmo sociālo iemaksu īpatsvaru - no 8% šobrīd līdz pat 4%.

Vēl pagājušā gada nogalē ministrija apsvēra iespēju samazināt īpatsvaru līdz 5%, pret ko asi iebilda bankas, kuras pārvalda šos līdzekļus. Taču šobrīd LM piedāvā šo īpatsvaru samazināt divkārt. Savukārt citas izmaiņas LM atbildības sfērā vēl nav skaidras. "Visas pabalstu iespējamas izmaiņas ir jāskata kopīgi un niansēs viss var mainīties. Ministrija uzstāj, ka pensijām paredzētos līdzekļus nedrīkst samazināt un tas ir galvenais," skaidroja I. Jurševska.

Jau vēstīts, ka iepriekš bija plānots, ka sarunas ar SVF noslēgsies piektdien. Tad arī, bija plānots viest skaidrību, vai aprīlī paredzētā mazo pensiju (līdz 135 latiem) indeksēšana notiks, vai būs izmaiņas atsevišķiem sociālajiem pabalstiem, piemēram, bezdarbnieku pabalstu izmaksāšanas kārtībā (maksās deviņus, nevis 6 mēnešus, toties pabalsta apmērs būs mazāks), slimības pabalstu apmaksas ilgumā (maksās pusgadu, nevis gadu), pensiju indeksēšanas iesaldēšanā tuvākajos divos gadus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Gatavo sociālā budžeta krīzes scenārijus

Cietīs gan pensiju krājēji, gan sistēma kopumā


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas