Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Loskutovs: VID ir ieinteresēts Juraša atstādināšanā

Bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Aleksejs Loskutovs uzskata, ka Valsts ieņēmumu dienests (VID), kurš uzsācis pārbaudi pret KNAB izmeklētāju Juri Jurašu, ir ieinteresēts Jura Juraša atstādināšanā no darba. Intervijā _LNT _raidījumam _900 sekundes _A. Loskutovs norādīja, ka J. Jurašam bijusi nozīme vairākās lietās, kas saistīta ar negodīgu VID amatpersonu darbību.

Jau vēstīts, ka aģentūra LETA ziņoja, ka tiesībsargājošās iestādes sākušas kriminālprocesu saistībā ar J.Juraša darbībām. Kriminālprocess sākts aizdomās par nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijās par 2007.gadu, neatļautu piedalīšanos mantiskos darījumos 2007.gadā un tās turpināšanu 2008.gadā, kā arī iespējamo noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju pēc Krimināllikuma 19.nodaļas un 24.nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi tautsaimniecībā", "Noziedzīgi nodarījumi valsts institūciju dienestā". Konkrētā iestāde, kas uzsākusi kriminālprocesu, nav zināma.

VID uzskata, ka J.Jurašam savā ienākumu deklarācijā bija jānorāda kredīti gandrīz pus­miljona eiro apmērā, ko uz J.Juraša pilnvarojuma pamata zemnieku saimniecības attīs­tībai pēdējo gadu laikā ņēmis viņa tēvs. VID priekšnieks Dzintars Jakāns trešdien žurnālistiem norādīja, ka šajā gadījumā runa ir par "solidāru atbildību", kas nozīmē: J.Jurašs uzņēmies līdzatbildību par tēva veiktajiem darījumiem. Citos ieskatos ir KNAB, norādot, ka likums neprasa amatpersonai norādīt izsniegtos pilnvarojumus un tādējādi arī darījumus, ko veikušas piln­varotās personas. "Vismaz līdz šim nekas tāds netika prasīts," norādīja KNAB pārstāve Diāna Kurpniece.

A. Loskutovam ir zināms, ka KNAB nav saņēmis informāciju par iepriekšminēto kriminālprocesu un arīdzan J. Jurašam nav piemērots aizdomās turamā statuss. Bijušo KNAB priekšnieku izbrīna iekšlietu ministra Mareka Segliņa izteikumi, kurš atšķirībā no VID vadītāja Dzintara Jakāna, redz iespēju komentēt notikušo. A. Loskutovs uzskata, ka M. Segliņš pārkāpis finanšu ministra pienākuma izpildītāja pilnvaras. “Es nesaprotu, kā iespējamo kriminālprocesu [..] var diskutēt starp politiskajiem pārstāvjiem pusdienu laikā,” sašutis ir A. Loskutovs.

Viņš uzsver, ka šobrīd nav iespējams pateikt, vai ir veiktas kādas nelikumīgas darbības, to būs iespējams izdarīt tikai pēc VID pārbaudes beigām, kad tiks pieņemts tiesisks lēmumus. Taču viņš pieļauj, ka J. Jurašs to varētu pārsūdzēt tiesā, ja tas viņam būs nelabvēlīgs.

“Kad viņam pārmet neprecizitātes vai nepilnības deklarācijā, man tas izklausās jocīgi,” teic A. Loskutovs, atklājot, ka J. Jurašam savulaik arī piedāvāts kukulis 50 000 latu apmērā, un pateicoties viņa profesionālajai darbībai kukuļdevēji tika aizturēti. J. Jurašs reiz arī riskējis ar savu dzīvību, aizturot kukuļņēmēju – ceļu policistu.

Ja Juraša darbību KNAB apgrūtinātu, ciestu biroja darbība kopumā, uzskata A Loskutovs. “Tik klaja ņirgāšanās un politiskā ažiotāža ap notikumu, kurš vēl nav guvis tiesisku vērtējumu, neapšaubāmi grauj biroja amatpersonu gatavību, apņēmību turpināt darbu birojā,” teic A. Loskutovs.

Mērķis ir panākt J. Juraša atkāpšanos un tas būtu izdevīgi “ļoti daudziem cilvēkiem”, tajā skaitā  VID negodīgām amatpersonām, kurām tā būtu “sirdslieta”. “Juraša kungam bija loma gan muitnieku aizturēšanā Liepājā, gan Grebņevas-Terehovas lietā, gan vairākas citas, kas skar VID negodīgu amatpersonu rīcību," norāda A. Loskutovs,

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASIET VĒL:


Krustugunīs Strīķes "labā roka"

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas