Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

LPP/LC 77 priekšlikumus nākamā gada budžetam

Saeimas LPP/LC frakcija ir iesniegusi 77 priekšlikumus 2010.gada Valsts budžeta projektam. Lielākajā daļā priekšlikumu LPP/LC ierosina veikt izmaiņas sagatavotajā budžeta likumprojektā un to pavadošajos dokumentos, kas uzlabotu ģimeņu ar bērniem situāciju.

Iesniegts ierosinājums Uzturlīdzekļu garantiju fondam piešķirt papildu finansējumu 4,5 miljonus latu, lai nodrošinātu uzturlīdzekļu izmaksu esošajā apmērā. Valsts izmaksātos uzturlīdzekļus regresa kārtībā pēc tam var piedzīt no alimentu nemaksātāja. LPP/LC uzskata, ka tādā veidā tiks pasargātas pašvaldības no neizbēgama GMI pabalstu izmaksu pieauguma, kuru vairs nevarēs atgūt.

LPP/LC arī ierosina izslēgt no likumprojektu paketes priekšlikumus, kas ir vērsti uz valsts izmaksājamo pabalstu ierobežojumiem.

Frakcija iesniegusi priekšlikumu arī par dotācijas palielināšanu brīvpusdienām 1.klases skolēniem, finansējuma palielināšanu mācību grāmatu iegādei u.c.

Daudzi frakcijas priekšlikumi paredz nodokļu iekasēšanas un administrēšanas uzlabošanu, t.sk. izmaiņas nekustamā īpašuma nodokļa likumā, jaunā „automašīnu nodokļa” neieviešanu, papildu līdzekļu piešķiršanu Nodarbinātības valsts aģentūrai. Virknē priekšlikumu ierosināts veikt budžeta izdevumu pārdali, izdevumu samazināšanu vai ieņēmumu palielināšanu, piemēram, papildu finansējumu piešķirot sabiedriskajam transportam un valsts autoceļu remontam un uzturēšanai, Latvijas Banku iekļaujot vienotā valsts un pašvaldību iestāžu amatpersonu atalgojuma sistēmā u.c.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas