Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

LPP/LC un TSP: mums jābūt gataviem ātri pārņemt varu

Uz Tautas saskaņas partijas (TSP) kongresu sestdien ieradās arī Rīgas vicemērs, LPP/LC līdzpriekšsēdētājs Ainārs Šlesers, kurš apsēdās prezidijā līdzās Rīgas mēram Nilam Ušakovam (TSP), novēroja Diena.

N.Ušakovs ir Saskaņas centra (SC) līderis un ieņem amatu Rīgas domē, paskaidroja TSP priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs. Sākoties kongresam, viņš pieteica, ka darba dēļ A.Šlesers visur esot kopā ar N.Ušakovu, tāpēc atrodas arī prezidijā. TSP kongresu ar uzrunu atklāja tieši A.Šlesers. Viņš pauda gandarījumu, ka tandēms Šlesers - Ušakovs, Ušakovs - Šlesers strādā veiksmīgi. A.Šlesers esot bijis daudzās koalīcijās, bet nevienā neesot juties tik labi kā tagad Rīgā sadarbojoties ar Saskaņas Centru, kur neviens necenšas otru apmānīt un sadalīt lauciņus kā puķu dobes, bet solidāri uzņemties atildību, lai kopā izvestu valsti no krīzes.

Saeimā Saskaņas Centrs un LPP/LC ir opozīcijā un arī nevēlas gāzt šo valdību, lai "tauta izbauda jaunos laikus", teica A.Šlesers. Taču viņš prognozēja, ka jau šajā Saeimā var nākties uzņemties atbildību par valsti un veidot valdību. "Iespējams, mums jāizveido ēnu kabinets, lai mēs būtu gatavi pārņemt varu nedēļas laikā," sacīja LPP/LC līderis.

J.Urbanovičs teica, ka Tautas saskaņas partijas mērķis ir apvienot vismaz 10 000 biedru un pēc nākamajām Saeimas vēlēšanām kļūt par lielāko valdošās koalīcijas frakciju. Viņš piekrita A.Šlesera paustajam, ka "mums ir jābūt gataviem pārņemt varu".

"Rīgā mums ir mērs, un izskatās viņš labi, ne sliktāk kā pirms vēlēšanām," sacīja TSP līderis. J.Urbanovičs uzskata, ka arī tandēms Šlesers - Uškovs un Ušakovs - Šlesers "ir labs veiksmes stāsts". Ar A.Šleseru kā cilvēku varot un vajag sadarboties, jo viņš augstu vērtē partnerus.

Runājot par citām pašvaldībām, J.Urbanovičs par pareizu uzskata uzsākto partijas attīrīšanās procesu, kad nācies no partijas izslēgt ievēlētos domniekus Salaspilī, Daugavpilī un Jūrmalā. Viņaprāt, tas noticis, jo "nodaļas nav nostrādājušas, veidojot kandidātu sarakstu". J.Urbanovičs par pareizu uzskata sadarbību ar citu partiju cilvēkiem Rīgas domē. Jāatgādina, ka bijušie premjera Aigara Kalvīša cilvēki ir kļuvuši par mēra N.Ušakova padomniekiem. "Pirmo reizi Rīgā vara ir pa īstam mainījusies," sacīja J.Urbanovičs. Domē esot palikuši daudz darbinieku, kas tajā ir sākuši strādāt, kad pie varas bija citas partijas.

SC līderis un mērs N.Ušakovs atzina, ka saskaņai pie varas ir krietni grūtāk nekā atrasties opozīcijā.

A.Šlesers pameta kongresu pēc N.Ušakova uzrunas.

Sestdien notiek TSP kongress, kas ir viena no apvienības SC partijām. Par vēlmi apvienoties vienā partijā ir paziņojušas - TSP, Jaunais centrs, Sociāldemokrātiska partija un Daugavpils pilsētas partija. Apvienošanās process plānots līdz 2009.gada beigām.

TSP kongresā tika atbalstīta vienošanās par politisko partiju apvienošanos un vienotas politiskās partijas Saskaņa izveidi, kā arī par reorganizācijas līgumu, kas būs jāratificē visām partijām.

Trīs mēnešu laikā iecerēts pabeigt reorganizācijas procesu. Šajā laikā katra partija saglabās savu suverenitāti, vienlaikus jau darbojas jaunās partijas pagaidu valde, kuras priekšsēdētājs ir J. Urbanovičs, kurš arī varētu vadīt jauno partiju Saskaņa. 

(papildināta ar pēdējām rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas