Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

LTV "tehniskas kļūdas dēļ" neparāda partijas JL reitingu

Partija Jaunais laiks (JL) nosūtījusi vēstuli Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektoram Edgaram Kotam un Nacionālajai radio un televīzijas padomei, aicinot LTV Ziņu dienestu sniegt pilnīgu un korektu informāciju par politisko partiju popularitātes pētījumiem. Partija kritizē svētdien LTV raidījumā _De facto _uzrādītos partiju reitingus, jo atspoguļotajā tabulā nebija iekļauta JL reitinga. LTV Ziņu dienesta vadītājs aģentūrai LETA skaidro - tā bija tehnoloģiska kļūda.

Raidījums De facto, publiskojot jaunākos politisko partiju reitingus, sniedza maldinošu informāciju, uzskata JL. Raidījumā publiskoti tikai "Saskaņas centra", Zaļo un Zemnieku savienības, LPP/LC, TB/LNNK, Tautas partijas (TP), PCTVL un LSDSP reitingus, tādējādi informāciju pasniedzot apzināti selektīvi. " Šāda politisko partiju reitingu atspoguļošana liecina par vēlmi manipulēt ar sabiedrisko domu un apzināti maldināt skatītājus, liekot saprast, ka raidījumā secīgi publiskoti populārāko partiju reitingi, un pārējām partijām tie ir zem zemākā raidījumā atspoguļotā, šajā gadījumā LSDSP 2,8% reitinga," rakstīts JL vēstulē. Jau vēstīts, ka JL reitings Latvijas Faktu aptaujā ir 5,1%.

JL aicina Kotu skaidrot, kādēļ LTV Ziņu dienests izvēlējies publiskot selektīvu politisko partiju popularitātes sarakstu. Aģentūru LETA LTV Ziņu dienesta direktors Mareks Gailītis informēja, ka pilns politisko partiju reitingu saraksts raidījumā "De facto" nav ticis parādīts tehnisku iemeslu dēļ. "Šajā gadījumā tā tīri bija tehniska kļūda, jo, pārrakstot datus no iesūtītajiem materiāliem, netika pārrakstīta viena rindiņa. Es atvainojos par radušos kļūdu gan JL, gan skatītājiem," sacīja Gailītis, norādot, ka turpmāk raudzīsies, lai tādas kļūdas vairs netiktu pieļautas.

Saskaņā ar Radio un televīzijas likumu raidorganizācijas ziņu pārraidēm jābūt objektīvām, ziņām jābūt pasniegtām neitrāli, raidorganizācijas programmai jābūt daudzpusīgai, atspoguļojot sabiedrībā pastāvošos uzskatus un viedokļus. Savukārt, gadījumos, kad raidorganizācija minējusi nepatiesas ziņas, tai jāizplata šo ziņu atsaukums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL:


TP popularitāte nokrīt rekordzemu, kreisajiem atbalsts aug

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas