Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Luteriskā baznīca izjūt gados vecāku garīdznieku trūkumu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Andis
A
Diemžēl vainīga ir pret gados vecākajiem mācītājiem,sākot ar Atmodu,gados jaunāko mācītāju parādīta parādīta necieņa. Luterāņu baznīca ir zaudējusi cienījamus mācītājus,sākot ar Sigurdu Sproģi,kurš nevarēja saprasties ar arhibiskapu Gailīti un beidzot ar Valteru Korāli. Pieminēsim kaut vai no Baznīcas aizgājušos vai padzītos mācītājus, augstskolu docētājus Cālīti,Uldi Saveljevu un Gunti Dišleru. Dainis Zeps,matemātikas doktors un filoloģijas maģistrs,kurš māca senebreju,aramiešu,grieķu un latīņu valodas,kalpo luteriskajā Baznīcā palīgmācītāja pakāpē kā kāds tikko studijas beidzis puišelis.. Ar Trīszvaigžņu ordeni apbalvotajam prāvestam Modrim Plātem,kurš tagad slimības dēļ nekalpo,arhibiskaps nav devis nekādu iespēju saņemt kvalitatīvu ārstēšanu ārzemēs. Par mācītājiem tiek ordinēti puišeļi bez dzīves pieredzes,kuriem arhibīskaps dod iespēju atpūsties ārzemēs uz visādu semināru,konferenču u.c.pamata,kas ir maskēti atpūtas pasākumi,bet gados vecākajiem mācītājiem ārstēšanās ārzemēs tiek liegta. Austrumos,no kurienes nāk kristietība,vecākus cilvēkus ciena,bet luteriskajā Baznīcā emeritētajiem (pensionētajiem) mācītājiem,kuri izgājuši cauri komunistu laiku represijām un izsmieklam,tagadējā luteriskās Baznīcas Satversme liedz balstiesības(!) augstākajā Baznīcas lēmējorgānā - Sinodē. Kad luteriskajā Baznīcā jaunie garīdznieki sāks cienīt vecākos? Gaidīsim arhibīskapa Vanaga atbildi,nevis atrakstīšanos..
vientiesīc
v
Un tev varbūt patīk, ka mācītājs arī "biksas plēš"?
dabasdraugs
d
Pag, pag, nejauc te kopā dažādas tēmas. Tu gribi aizliegt "atraktīvām māmiņām un tētiņiem ar bērniem" iet uz baznīcu!?... Saki paldies Dievam, ka viņiem interesē un viņi iet (un ne tikai laulībās, kristībās un Ziemsvētkos)! Un kā tad paliek ar: "Laidiet bērniņus pie Manis?"..... Un vēl Tev nepatīk, ka mācītāji "jokus plēš"? Tavuprāt ideāla baznīca ir tāda, kur mācītājs kaut ko drūmi murmulē pusaizmigušu vecu tantiņu auditorijai, kur nav neviena jaunieša un bērna?
Daļa
D
Gados nobriedis cilvēks nevar samierināties ar to,par ko pārvēršas baznīcas. Tādas pašas iebrauktuves,kā visur,kur pulcējas atraktīvas māmiņas un tētiņi. Audzināšanas nav-ne skolās,ne ģimenēs. Pat Dievnama mīļie bērniņi sitas vai nost,taisa jandālus un pārvērš kopā ar saviem vecākiem šīs vietas līdzigas bardakiem. Ar mobilo debilo lietošanu vien netiek galā. Es zinu cilvēkus, kas sprediķa laikā iziet ārā. Ko jūs tur turpināt TV panorāmu? Citi jokus plēš. Aunu baram patīk,smejas- ai,cik jauks tas māc'īājs. Jūsu darbs, ta'pat kā aktieriem, mediķiem,skolotājiem vajadzētu būt misijai. Vai to var just? Dievnams,ar tam piederošajiem tekstiem (domām), mūziku man raisa vēlēšanos pēc klusuma un miera. Vismaz tur. Bet nav. Jūs to kanceli nenomīņājiet pa tukšu. Šai pasaulē ir jāatgriežas AUDZINĀŠANAI, kā cilvēka attīstības pamatam.
dudu
d
Jauni, jauni, bet konservatīvi gan baigi.
Lapsa
L
Vārsbergs bija, Cālītis bija... Izglītoti cilvēki, dzīves pieredze, cilvēciska gudrība, hormoni arī vietās. Nevajadzēja aizdzīt. Palasīju LELB forumu, un tur dažu jauno mācītāju uzvedība tiešām ir hormonu vadīta. Nu, ko, gaidīsim, kad pāries. Korālis nav izdarījis neko vairāk kā citi visos laikos. Par vainīgiem un "slaveniem" kļūst tikai tad, ja nepiekrīt Vanagam. Kāpēc visu laiku vajag zākāt vienu cilvēku?
Stiprais
S
Luterāņiem un pareizticīgajiem ir atļauta laulība. Celebāts ir tikai katoļiem. To prasa arī krišnas svētajiem.Bet ja krišnas sludinātājs pēc tradīcijas aprecēsies ,sludinātāja kārtu viņam neatņems. Dieva dēls bija iznēsāts mātes miesās. Vismaz formāli viņš piedzima no cilvēku pāra.... Tātad tā nav pretruna.Ādams un Ieva bija vīrs un sieva. Praktiski iznāk, ka katoļu priesteri rīkojas pretēji Dieva gribai.Jo viņi ir tikai cilvēki. Domāju ,ka katoļticīgie agri vai vēlu atļaus saviem mācītājiem precēties. Tāpat, kā pareizticīgie aiz robežas svin Ziemassvētkus kopā ar visu pasauli.Atšķirībā no godātās Krievijas pareizticīgās baznīcas....
Terorists
T
Luteriskā baznīca izjūt ziedojumu trūkumu.Lielākā daļa ticīgo pievienojusis BĻEĢAJEVAM un dezina grāmatas ka ir pasakas bērniem.
Stiprais
S
Mums trūkst saikne, kas saista paaudzes ar vērtībām. Ateisms nav tā labākā saikne ,kas stiprina tautu. Reliģija vieno. Te es negribu runāt par fanātiķiem, kas atbaida cilvēkus. Reliģija ir arī Virsuzraugs,kas redz un vērtē visu. Gan mazo,gan lielo. Reliģija ir morāles kodeks. Reliģija ir dzīves pieredze.Vadīt tautu.Valsti.Rūpēties par sirmajiem,atraitnēm un bērniem. To liek reliģija.Reliģija ir filosofija. Tā saka Bhagavat-Gīta. Pēc Enšteina vārdiem Bībeles-Bībele. Reliģijas trūkums pēdējos 50 gadus, ir viens no iemesliem,kāpēc pie mums ir iestājies haoss.
dabasdraugs
d
Mans koments bija atbilde pašam rakstam, ne iepriekšējam komentam.
dabasdraugs
d
Gluži prātīgas domas, pilnīgi varu piekrist!.. Un, tā kā liela daļa no mācītājiem ir vēl tīrie jaunieši, kuriem hormoni trako, tad nav brīnums, ka palaikam rodas tādi vairāk vai mazāk publiskoti incidenti kā ar "slaveno" Korāli, un tādējādi degradē baznīcas tēlu cilvēku acīs. (Un tā nav tikai luterāņu problēma vien.)
observers
o
Varbūt var aizņemties no katoļu baznīckungu vidus.... katoļu "jaunie" tikai priecātos....

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas