Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

LVRTC pēc AT sprieduma nāksies maksāt 55 841 latu naudas sodu

Augstākās tiesas (AT) Senāta Administratīvo lietu departaments trešdien atstāja negrozītu spriedumu, ar kuru noraidīta VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) sūdzība par Konkurences padomes (KP) 2007.gada vasarā pieņemto lēmumu piemērot uzņēmumam 55 841 lata sodu par ļaunprātīgu dominējošā stāvokļa izmantošanu.

Administratīvā apgabaltiesa 2010.gada 25.martā noraidīja LVRTC sūdzību par KP lēmuma tiesiskumu un apstrīdēto KP lēmumu atstāja spēkā. LVRTC iesniedza kasācijas sūdzību Senātā.

Kā informēja AT Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece, trešdien Senāts atstājis negrozītu Administratīvās apgabaltiesas 2010.gada 25.marta spriedumu, bet LVRTC kasācijas sūdzību noraidījis.

Senāta spriedums nav pārsūdzams.

Jau ziņots, ka KP 2006.gadā saņēma Latvijas Raidorganizāciju asociācijas (LRA) iesniegumu, kurā tā norādīja uz LVRTC nevienlīdzīgu attieksmi pret asociācijas biedriem, nosakot raidorganizācijām dažādus maksājumus par programmas pārraidīšanu.

LRA lūdza KP izvērtēt LVRTC izteiktos atlīdzības maksāšanas piedāvājumus dažādām raidorganizācijām un izvērtēt šo piedāvājumu atšķirības, lai novērtētu, vai LVRTC, piemērojot nevienādus noteikumus ekvivalentos darījumos ar Latvijas raidorganizācijām, neizmanto savu dominējošo stāvokli ļaunprātīgi.

Izvērtējot savā rīcībā esošo informāciju, KP ierosināja lietu uz LRA iesnieguma pamata par Konkurences likuma iespējamo pārkāpumu LVRTC darbībās.

KP 2007.gada janvārī nosūtīja LVRTC un LRA vēstuli, kurā informēja abus dalībniekus par tiesībām iepazīties ar lietu, izteikt savu viedokli un iesniegt papildu informāciju.

Pēc iepazīšanās ar lietas materiāliem saņemta papildu informācija un viedoklis no LVRTC un LRA.

KP pēc lietas izpētes uzlikusi LVRTC par pienākumu pārstrādāt radio un televīzijas programmu pārraidīšanas maksas atlaižu sistēmas un noteikšanas kārtību.

Pēc KP domām, atlaidei jābūt noteiktai pēc konkrētiem kritērijiem, ekonomiski pamatotai un vienlīdzīgi piemērojamai, turklāt pakalpojuma cena ar atlaidi nedrīkst būt zemāka par pakalpojuma pašizmaksu.

Iesniegt pārstrādāto atlaižu noteikšanas kārtību uzdots trīs mēnešu laikā no lēmuma paziņošanas dienas. Pēc pārstrādātās atlaižu noteikšanas kārtības saskaņošanas ar KP tā jāpublicē LVRTC mājaslapā piecu dienu laikā no saskaņojuma saņemšanas.

LVRTC tika uzdots izbeigt diskriminējošu atlaižu piemērošanu darījumos ar raidorganizācijām SIA TV Dzintare, SIA Valmieras TV un SIA Latgales Reģionālā televīzija.

Uzdots arī atcelt paaugstinoša koeficienta piemērošanu pārraides ar raidītāju tarifiem darījumā ar SIA TV3 Latvia.

KP arī uzdeva izslēgt no radio un televīzijas programmu pārraidīšanas tarifu cenrāža, kas apstiprināts ar LVRTC 2005.gada 19.septembra valdes lēmumu, punktu, kas paredz paaugstinošo koeficientu piemērošanu darījumos ar televīzijas un radio 33 raidorganizācijām.

LVRTC šo KP lēmumu apstrīdēja Administratīvajā rajona tiesā, kas nodeva lietu pēc piekritības izskatīšanai Administratīvajā apgabaltiesā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas