Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Maizītis arī šo to saprot no lauksaimniecības, bet padomus nozarei nedod

"Es arī siena zārdu māku salikt, bet tādēļ es neeju un nerunāju, kādai jābūt Zemkopības ministrijai," Latvijas televīzijas 100.pantā bijušā zemkopības ministra Mārtiņa Rozes (ZZS) iniciatīvas grozījumiem Prokuratūras likumā komentēja ģenerālprokurors Jānis Maizītis. Tomēr viņš piekrita, ka, iespējams, par ģenerālprokurora kvalitātēm var diskutēt un ir "īstais brīdis", jo pēc gada beidzas viņa pilnvaru termiņš. Tomēr viņš uzsvēra, ka tas ir ļoti nopietns jautājums. Atbildīgā Saeimas komisija otrdien M.Rozes priekšlikumus noraidīja.

Likuma grozījumi bija mērķēti tikai uz prokuratūru, secinājis J.Maizītis, runājot par Latvijas zaudējumiem Eiropas Cilvēktiesību tiesā. Viņš uzskata, ka vajadzētu izpētīt Eiropas praksi, kā citās valstīs vēršas pret tiem, kas darījuši savu ikdienas darbu.

Diena jau rakstīja, ka M.Roze iesniedza priekšlikumus, kas būtiski paplašinātu ģenerālprokurora amata kandidātu loku. Teorētiski vienā no svarīgākajiem tiesu varas amatiem varētu nonākt jebkurš Latvijas pilsonis ar jurista diplomu un 10 gadu darba vai pasniedzēja pieredzi juridiskajā specialitātē. Šobrīd ģenerālprokurora amata kandidātiem izvirzīta obligāta prasība pēc trīs gadu pieredzes tiesneša vai piecu - prokura amatā. M.Roze to piedāvā svītrot.

M.Rozes priekšlikumos bieži pieminētas cilvēktiesības. Tiek rosināts, ka prokurors obligāti jāatlaiž, ja spēkā stājies Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) spriedums, "ar kuru atzīts, ka konkrētajā kriminālprocesā ir pārkāptas personas cilvēktiesības un prokurors ir vainojams pārkāpuma izdarīšanā".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Saeimas komisija neatbalsta Rozes priekšlikumus par prokuroriem

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas