Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Maizītis: atbalsis par pārvēlēšanas sarunām pie manis ir nonākušas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ekonomists
E
Redz tu saskaries ar vienu sev zināmu lietu un uzreiz redzi, ka dzeris brauc auzās. Man savukār iznāk ikdienas konstatēt, ka viņš brauc auzās. Un vairums konmentētāju, kas lietas zina tikai no avīžu rakstiem un jaunalksnes atmurgojumiem brauc turpat.
Sumbrs
S
Daudzi domā, ka korupcijas gadījumā Maizītis var prasīt tiesāšanu tikai par likumu pārkāpšanu. Taču likumu neievērošana ir tikai mazā korupcija. Mazā korupcija (lai arī par cik lielām summām ir runa) būtu tikai pusbēda. Valsti postā dzen lielā, politiskā korupcija jeb valsts nozagšana (state capture, stealing the state) – tas, ka šauras aprindas vai pat atsevišķas personas slepeni vai atklāti pērk partijas (vai to politikas lēmējus), lai panāktu tām izdevīgu likumu un noteikumu pieņemšanu un politikas jautājumu izlemšanu, izdevīgu personu ievēlēšanu vai iecelšanu amatos. Smagākais gadījums ir koruptokrātija – sistēmiska politiskā korupcija, kur šauru aprindu interesēm pakļauta visa valsts politika pašos svarīgākajos tās aspektos (kādi 90. gados bija ar valstiskuma un kapitālisma atjaunošanu saistītie jautājumi – privatizācija, denacionalizācija, pensijas, investīcijām paredzēto līdzekļu novirzīšana utt.). Droši vien visā pasaulē skolu mācību grāmatās kā klasisku koruptokrātijas piemēru minēs "Latvijas ceļa" darbību XX gs. 90. gados. Šie noziegumi jāsoda ļoti bargi. Un jāsoda ne jau parastajām tiesām, bet gan tribunālam (iespējams, starptautiskam) ar īpašām pilnvarām. Taču pirmais oficiālais signāls par tāda tribunāla nepieciešamību būtu jādod Ģenerālprokuratūrai.
Ieva
I
Bet ko tad prokurors vaid, ka tas neder, lai notiesātu? Es saprastu, ja vaidētu, ka nevar ierosināt lietu....
Melna vārna
M
VK ir viens ķap-ļap kantoris, kur galvenais ir kvantitāte un PR priekšniecei nākamajām politiskajām uzvarām. Tāds ir mans viedoklis un diemžēl laikam nekļūdos. Tukša dārdoša bezsatura sudrabas muca.
Melna vārna
M
Tāds ir tas oranžo stils. Bet tas, ka mēs viņus savēlējām ir mūsu vaina.
dzeris - Ieva
d
Es saprotu tā, ka VK dod aizdfomīgus pārbaudes materiālus prokuratūrai, un tā jau spriež, vai ir vērts veikt pastiprinātu pārbaudi un ierosināt lietu, tā ka nedomāju, ka kaut kas būtu jālikvidē.
Melna vārna
M
Nevajag rakstīt par lietām, par kurām nav saprašanas.
pamela
p
Šoreiz jums piekrītu.Es vēl brīnos par tiem naivajiem,kuri neapjēdz ,kapēc TP un Segliņš tā cīnījās par negodīgo Bičkoviču.VIsos amatos ,kur ir kāda lemšana,teikšana ,tiek iestumti ļaudis ,kuriem ir stipri daudz skeletu skapī.Normālā valstī ,tas liktos DRAUSMĪGI,ka amatos sastumj JAU NOZIEDZĪGUS elementus!!!!!
Ieva
I
Labi, pieņemsim, ka Maizītis ir etalons (lai gan tādos amatos ar godīgumu vien nepietiek), tomēr tad vismaz ir beidzots skaidri jāsadala funkcijas, jo, piemēram, cik dzirdēts, tad pilnīgi visi pārbaudīt drīkst tikai prokurors, un jebkurā gadījumā prokuroram un revidentam tomēr ir divas dažādas funkcijas, ja vien, protams, nenolemjam taupīt vienu nenolikvidējot (prokuratūras gadījumā nolikvidējot to daļu, kas darbojas ar ekonomiskajiem noziegumiem)...
Melna vārna
M
Pirmais ģ. prokurors, kurš ir bijis neatkarīgs no politmafioziem grupējumiem.
dzeris - Bronks
d
Nu par tām pasūtījuma lietām un ka par naudu var norakt praktiski jebkuru lietu es arī esmui dzirdējis, un nesaku, ka Maizītis ir kāds ideāls, saku tikai, ka nākamais, ko ievēlēs šī te saeima, varētu būt vēl sliktāks.
Orange Monk
O
Tu jau ar pirmo šāvienu esi patiesībai tuvāk nekā te mūždien esošie štata "čupu licēji", -- ja Lembergam nebūtu no Maizīša jābaidās pamatoti un nopietni, tad ZZS tādu uzdevumu no Papa nesaņemtu, bet tā laikam vairumam ļoti grūti saprotama doma.
Bronks
B
Palasi vairāk bērnu pasakas, tur daudz dziļākas patiesības atklāsi:D
Bronks
B
par paškritiku 5 acis:) padomā pats, visos jautājumos Maizītim ir ne jā ne nē ne melns ne balts, burtiski uz katru jautājumu. Ok pieņemsim cilvēks diplomats, maz runā daudz dara, bet kur ir tā darīšana???? Būsim objektīvi, tas ko Lembergs saka par prokuratūras darbu 95% atbislt patiesībai. Lai kāds viņš pats būtu nelabais cilvēks, bet savās sūdzībās runā pa lietu. Esmu no iekšas redzējis, kā prokuratūra strādā šausmas. Vajag tikai komandu, tevi noraks, un tikai tiesā pēc tam jau atklāsies ka pamats nav bijis. Tas nekas, ka Tu saņemsi kompensāciju, ne jau kāds prokurors no savas kabatas maksās.
nu nu
n
Maizītis strāda ne pēc likumiem, bet pēc pasūtījumiem. Tik pasūtītājs nav viens. Dažreiz jau pasūtījuma saturs ir izdevīgs visiem vai lielai daļai, vai dažiem pasūtītājiem. Dažreiz - kam izdevīgs, kam netraucē... Un atkarībā no tā, viss notiek. Tā paša Lembja lieta. Tur ir dažādas intereses, un tad sākās lielie manevri - it kā ir, it kā neiet... Jo, un to jau zina pats Maizītis, mainoties dažiem apstākļiem, Lembis var izrādīties vienīgais un galvenais pasūtītājs. Un viņš gan nļaus lietas stiept. Un tad Maizītim ātri būs viens pasūtītājs un daudz ienaidnieku. Atkārtosies kā ar iepriekšējo, kad LC sāka zaudet kontroli Saeimā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas