Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Maksātnespējas administratori norāda uz uzņēmumu mēģinājumiem diskreditēt bankas

Pēdējā laikā vērojama tendence, ka atsevišķi uzņēmumi, nespējot nokārtot savas parādsaistības, uzsāk publisku savā maksātnespējas procesā iesaistīto personu nomelnošanu, publiski mēģinot diskreditēt arī kredītiestāžu reputāciju, tās nomelnojot, bet neizklāstot patiesus faktus par situāciju, konstatējusi Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācija.

"Savās neveiksmēs vainojam visu, pat sliktus laika apstākļus, izņemot paši sevi," norāda Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācijas valdes priekšsēdētāja Agnese Kveska.A.Kveska uzsver, ka savlaicīga savu finansiālo saistību nekārtošana ar sadarbības partneriem kropļo biznesa vidi kopumā.

“Pirmkārt, apzināti izvairoties no tādu izmaksu segšanas, kuras veic citi godprātīgie konkurējošie uzņēmumi, uzņēmumam - nemaksātājam rodas iespējas piedāvāt savu pakalpojumu vai preci par dempinga cenām.Otrkārt, ilgstošām parādsaistībām ir domino efekts,  ja parādnieks savlaicīgi nenorēķinās ar saviem kreditoriem, nopietnas parāda problēmu sekas skar arī šos kreditorus, kuriem arī rodas grūtības norēķināties ar saviem darījumu partneriem,” uzskata A.Kveska.

Nereti uzņēmēji sava uzņēmuma kritiskajā brīdī galvenokārt domā par sevi personīgi, nevis par saistību izpildi pret saviem sadarbības partneriem vai darbiniekiem. Tuvojoties maksātnespējai, uzņēmuma vadītājiem tādi jēdzieni kā biznesa kultūra, ētika, uzticība, ilgstošu sadarbības partneru cieņa pārvēršas par nesaprotamiem svešvārdiem, skaidro A.Kveska.

Uzņēmēji, kas ilgstoši neveic norēķinus ar saviem kreditoriem, izmanto visdažādākās metodes, lai izvairītos vai novilcinātu parādsaistību segšanu.

“Visbiežāk šie personāži, kurus pareizāk būtu saukt par avantūristiem, nevis uzņēmējiem, izmanto uzbrukuma taktiku tieši tajos gadījumos, kad paši ir veikuši kādas šaubīgas darbības, slēguši darījumus savu radinieku labā vai kā savādāk ir nobēdzinājuši uzņēmuma mantu," norāda Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācijas pārstāve.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas