Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mamikins varētu kļūt par ždanokiešu premjera kandidātu

Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins varētu kļūt par Tatjanas Ždanokas vadītās Latvijas Krievu savienības (LKS) premjera amata kandidātu, svētdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums de facto, kam to pastāstīja Latvijas Krievu savienības (LKS) līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs.

Mitrofanovs pauda, ka tas notiks, ja Ždanokai tomēr neļaus piedalīties Saeimas vēlēšanās. LTV atgādināja - lai tiktu pie iespējas kļūt par saraksta līderi Saeimas vēlēšanās, Ždanokai jāsagaida Satversmes tiesas lēmums. Eiropas Cilvēktiesību tiesa pirms vairākiem gadiem noteica - Latvijai regulāri jāpārskata aizliegums vēlēšanās kandidēt cilvēkiem, kuri komunistiskajai partijā un Interfrontē darbojušies pēc 1991. gada. Ar šādu lūgumu Ždanoka tiesā vērsās tikai pērn rudenī – tagad tiesu darbi sakritīs ar priekšvēlēšanu kampaņu.

Mamikins intervijā LTV noliedza, ka būtu uzrunāts. "Esmu ļoti pagodināts, ka vismaz viena partija mani neapsaukā par savu lielāko kļūdu, to dara Saskaņa... bet atklāti runājot, mums nebija nopietnu sarunu", teica pašreizējais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts. Pati Ždanoka skaidroja, ka galīgais lēmums vēl nav pieņemts: “Mums notiek pārrunas gan ar Mamikinu, gan ar citām partijām, kas cīnās pret asimilāciju”.

de facto vēstīja, ka Ždanokas lēmumu pamest Briseli un iesaistīties priekšvēlēšanu cīņā politikas kuluāros dēvē par perfekti aprēķinātu un izplānotu soli. Nostrādājusi vairākus sasaukums, Ždanoka sev nopelnījusi EP deputāta pensiju, bet viņas vietu aizņems līdzgaitnieks Miroslavs Mitrofanovs – tas ļaus arī turpmāk ar EP ienākumiem finansēt partiju. Neformāli izskanējis, ka  par šādiem Ždanokas plāniem daudzi uzzināja pērn rudenī. Tieši tad kļuva skaidrs, ka valdība atbalstīs pakāpenisko pāreju uz latviešu valodu tā sauktajās “krievu skolās”.

LTV atgādināja, ka krievvalodīgo Latvijas pilsoņu noskaņojums pirms vēlēšanām plaši nav pētīts. Pēdējā lielā aptauja notika  2014. gadā – īsi pēc Krimas aneksijas. Toreiz secināts, ka tikai 2 līdz 3 procenti krievvalodīgo uztraucās par “krievu” skolu problēmām. Tomēr LKS līderis Miroslavs Mitrofanovs skaidroja, ka " mums ir pētījumu rezultāti, kuri liecina, ka personīgais reitings Ždanokai ir augsts. Ja ielās parunātos ar 10 cilvēkiem, tad no tiem septiņi teiks, ka viņi pazīst Ušakovu, bet četri vai pieci teiks, ka viņi pazīst tādu Ždanoku, bet ir kaut kur Eiropā".

Top komentāri

Mamikins
M
Zemu gan kritis.
aparyoška
a
kamdēļ Latvija netiek vaļā no naidpilniem elementiem ''čļeniem'' ???
Andris Bērziņš
A
Sen nav sists šis purns, ja?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas