Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Māmiņu klubs: pabalstu “šūpošana” neveido uzticību valdībai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
PATRIOTE
P
Pareizi,nevajag gadat bernus un tikai tad macities un vel velns zin ko un raudat ka nevar iztikt.Tie ir visu maksatie nodokli,tatad ari mani.Kadel man jauztur sis sievietes,tad saks brekt pensionari invalidi un vel velns zin kas un darbaspejigie tik maksas un rukas??
Krīze
K
valsī ir ne jau tāpēc, ka kāda māmiņa maksāja pārāk lielus nodokļus. Davai, maksājam visiem vienādus pabalstus, visiem vienādas pensijas...vienlīdzība tā teikt...trallinātāju bērni pelnījuši tādas pašas iespējas, kā apzinīgo vecāku (tad gan, laikam tas nebūs vecāku pabalsts, bet bērnu, bet nav ko piekasīties apzīmējumiem), pendžas, kas visu mūžu trallinājuši arī, varbūt tīri sava cienījumā vecuma dēļ, ir pelnījuši saulainas vecumdienas, gluži tā pat, kā tie, kas visu mūžu apzinīgi strādājuši...
gaga
g
Maminu klubs vel aizvein nav sapratis, ka valsts ir krize, un lai izvilktu, ir jamazina visi izdevumi un visiem, un maminas nebus nekads iznemums !
Faters
F
žultainās kazas, kas jūs vairāk uztrauc - māmiņu nostāja vai viņu svārku garums? Pārējiem īdētājiem - nodokļi ir jāmaksā, ja ir skaidrība un paļāvība, kā tie tiks izmatoti! Nevis tos sakamsā, taukmūļi tos notrallina un tad tev prasa vēl! Sapratāt, zebiekstes?
mamma
m
jet Nu mājsaimnieces gan:)!! Kā tad!! nerunā muļķības valsts darbiniek, no kādas ministrijas esi?
Linda
L
Māmiņu kluba vadītāja! Nākamreiz TV, lūdzu, uzvelciet garākus svārkus. Citādi rodas aplams priekšstats, ka cīņa ir par audumu daudzumu svārkiem nevis māmiņu algām.
Teodora
T
Cien. "Nē!"- Visi nevar būt priekšnieki, jo kur tad būs padotie!
jet
j
Man prieks, ka man izdevās izprovocēt! :-))))))))) Tomēr, pabalsts ir un paliek pabalsts. mamma - nodokļus nevis Tu maksā, bet no Tevis darba devējs iekasē. Un to dara nevis tāpēc, ka Tev tā gribētos, bet gan tāpēc, ka valstij tā vajag. Un kā to naudu sadalīt, izlemj valsts. Un, ja nemaksāsi, dabūsi sodu. Tas, ka Tev nepatīk kā valsts izrīkojas ar Tavu naudu, nedod Tev tiesības izlemt par labu nodokļu nemaksāšanai. Tāpat kā nodokļu apmēru izlem ne jau jau Tu vai es. Tā nu tas ir. Nē! - Tevis aprakstītais der algas pamatojumam. Pabalsts ir pavisam kas cits. Varbūt valsts slimnīcā Tevi pieņemt bez rindas, jo lielāki nodokļi maksāti? Faters - Tu mani atmaskoji! :-)))))) Ir bijis "gods" pazīs pāris dāmas no šī kluba. Neizdzēšami nepatīkams iespaids. Uzpūtīgas un iedomīgas mājsaimnieces, kurām nauda sakāpusi galvā. Man ir radusies hroniska nepatika. Iešu iedzert tēju.
@
@
Nodokļi tāpat jāmaksā, ir bērnu vai nav... Tie, kas kliedz, ka viņiem ir bērni un tāpēc pienākas tūkstošiem latu mēnesī, tikai tāpēc, ka alga bija liela, nesaprot, ka sociālais nodoklis apmaksā arī visu citu - bezdarbnieku pabalstus, veselību, citas sociālās garantijas. Tas jau nav nekāds "bērnu nodoklis", kuram obligāti pēc samaksātajiem nodokļiem jāatgriežas pie jums. No soc. nodokļa iekasētā naudiņa tiek tērēta sociālajai labklājībai, tur , kur tā ir visvairāk nepieciešama, tāpēc, izprotot valsts situāciju, bagātajiem gan vajadzētu paklusēt. Tāpat, neviens negaida, ka no samaksātā soc.nodokļa, katram pilsonim būtu tikai sev vien aprēķināta naudas summa veselībai, tā sacīt, bagātie slimo uz velna paraušanu, bet nabagie uz ielas mirst. Kaut kā vajadzētu saprast elementāras lietas, ka pabalsts ir PABALSTS nevis privātās apdrošināšanas fonds.
Ino
I
Kaut kas neklapē- mīļās mātītes- jūs taču ne savus nodokļus trallināt, bet gan visu, visu Latvijas iedzīvotāju nodokļus!!! Jo Jums maksā savus nodokļus gan impotenti, gan pensionāri, gan pilnīgi visi citi, kas nekad nav dzemdējuši un nedzemdēs! Tāpēc aizveriet vienreiz savas pākstis ar demagoģiju, ka Jūs esat kaut ko samaksājušas ar saviem nodokļiem! Cik var demagoģiju dzīt!
Faters
F
muti turat tie, kurus tas tāpat neskars! jūs savus pabalstus saņemat no savām minimālajām (jo treknajos gados negribējāt dalīties ar valsti) un tāpēc jums skauž tādi kā es, kas godīgi maksāja visus nodokļus rēķinoties ar atbalstu, kad man būs sīkais. Tagad, kad tāda situācija ir pienākusi, visādi mūdži mēģinās man atņemt godīgi nopelnīto! varat ieskrieties, savu es tāpat sakasīšu, bet nodokļus turpmāk optimizēšu jeb, precīzāk, NEMAKSĀŠU. Un tad tie utubungas, kas te komentē, varēs badā nosprāgt, jo nesanems arī savus nabagu pabalstus. Aleluja!!!
Nē!
N
Nepiekrītu, ka pabalsti visiem jāmaksā vienādi. Ņemsim, piemēram, divas jaunās māmiņas. Viena bauda jaunību, regulāri klubos izklaidējas, pērk dažādas lietas /vajadzīgas un tikai prestižam - cik nu līdzekļi atļauj/, strādā, piemēram, par pārdevēju /ļoti godājams un vajadzīgs darbs, bet prasmes nepieciešamas minimālas/. Alga un nodokļi - kādi nu ir. Otra sieviete mērķtiecīgi paņēmusi studiju kredītu, papildus vēl mācās svešvalodas, pēc studijām konkursa kārtībā tiek pieņemta labā darbā ar krietnu algu, jo darba devējs ir novērtējis jaunās darbinieces zināšanas. Arī nodokļi ir lieli un tiek maksāti godīgi. Tad pasakiet man - KĀPĒC sievietei, kura savu dzīvi vienkārši trallinājusi, jāsaņem tikpat, cik sievietei, kura sevi veidojusi un ar lieliem nodokļiem visus iepriekšējos gadus balstījusi valsts budžetu, no kura faktiski maz ko saņēmusi /neslimo, mācības apmaksā pati/.
mamma
m
Kāpēc kāds domā , ka runa iet par bonusiem? Vai tad šo naudu vecākiem izmaksā tāpat vien? Summa taču veidojas no iemaksātiem nodokļiem, jeb tā ir kāda labdarība no valsts puses? Kāpēc kāds ir ieinteresēts, lai cilvēki maksā nodokļus no minimālās algas ? Viņi to darīs, jo tiešām - no lielākiem nodokļiem neveidojas lielākas sociālās garantijas. Tātad vienkārši nav jēgas maksāt nodokļus no pilnas algas. Priekš kam?
..
.
Manuprāt, daudzi kliedzēji aizmirst, ka arī tās māmiņas, kas saņem lielākas algas par noteiktajiem grieztiem, tāpat maksā nodokļus no savas algas kā pārējās, tādēļ attiecīgi ir arī pelnījušas saņemt tādas pašas sociālās garantijas kā citas. Tas, cik katrs saņemam, tomēr ir lielā mērā atkarīgs no tā, cik darba ieguldam, tādēļ nejūtos absolūti vainīga, ja pelnu vairāk kā "vidējais latvietis", un uzskatu, ka man pienāktos saņemt arī tādas sociālās garantijas, kādas esmu pati nopelnījusi. Tam, ka nebija adekvāti, ka bija iespējams palielināt ģimenes ienākumus un saņemt tēva algu bez jebkādiem ierobežojumiem, gan piekrītu.
divu bērnu mamma
d
Cienu Salaku par neizsmeļamo entuziasmu, bet come on - izej uz ielas un paskaties, kā cilvēki dzīvo....Ja cilvēkiem pie veikaliem no rokām iepirkumu maisus rauj ārā tas ir rādītājs, ka pa lielam ir pilnīgs sviest un tadā laikā par šādiem trekno gadu bonusies runāt ir vnk smieklīgi

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas