Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Marejs paredz pasaulē labāko tenisistu streiku

Pasaulē vadošie tenisisti nebaidīsies streikot, ja maksimāli ātri nesekos izmaiņas pārpildītajā sacensību kalendārā, pirmdien brīdināja viens no spēcīgākajiem spēlētājiem Endijs Marejs.

Gadiem ilgi spēcīgākie tenisisti sūdzas, ka viņiem jāpiedalās četros "Grand Slam" turnīros, astoņās "Masters" sērijas sacensībās, kā arī sezonas noslēguma čempionātā un daudzos zemāka ranga turnīros.

Diskusijas par saspringto kalendāru atjaunoja ieilgušais ASV atklātais čempionāts, kur lietus pauzes dēļ Marejam vēlāk trijās dienās bija jāaizvada trīs spēles. Marejs uzskata, ka turpmāk vairs nedrīkst samierināties ar kalendāra plānotāju vienaldzību, un spēlētājiem pienācis laiks dot pretsparu.

Marejs pieļauj, ka, oktobrī tiekoties Šanhajas "Masters", tenisisti varētu apspriest streika iespēju. Ja tenisistu apkopotās prasības netiks pilnībā ievērotas, viņiem būs savs vārds sakāms, uzsvēra Marejs. Viņš sagaida, ka Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) un Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) spēlētājos tomēr ieklausīsies.

"Mēs gribam tikai dažas mazas izmaiņas. [Papildu] divas vai trīs [brīvas] nedēļas gadā, par dažiem turnīrā sezonā mazāk, kas, manuprāt, nav nesaprātīgas prasības," teica Marejs.

Pērn novembrī ATP šefs Adams Helfants informēja, ka no 2012.gada starp sezonām būs septiņu nedēļu pauze un atpūtas laiks pieaugs par divām nedēļām. Taču turnīru kopējo skaitu tāpat kā dalības prasības līderiem plānots saglabāt nemainīgas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas