Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Māte ziņo, ka Auru pagastā izvarota viņas desmit gadus vecā meita

Dobeles policisti aizturējuši 1982.gadā dzimušu vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par 2000.gadā dzimušas meitenītes un 1985.gadā dzimušas sievietes izvarošanām. Policija aicina iedzīvotājus aplūkot fotoattēlu un pieteikties, ja vēl kāds ir cietis no attēlā redzamās personas noziedzīgām darbībām.

Šā gada 18.augustā tika saņemta informācija no meitenītes mātes, ka viņas prombūtnes laikā, kamēr viņa bija devusies uz pilsētu, 1982. gadā dzimušais vīrietis ar viltu izvilinājis bērnu no mājas Dobeles novadā, Auru pagastā un to izvarojis.

Savukārt 1985.gadā dzimusī sieviete, kura arī dzīvo Auru pagastā, tikusi izvarota šā gada 14.augustā pie dzelzceļa.

Policija plašākus komentārus par notikušā apstākļiem nesniedz.

Aizdomās turētais ticis aizturēts uz karstām pēdām. Vīrietis iepriekš ir piecas reizes tiesāts par zādzībām, no ieslodzījuma vietas Valmieras cietuma atbrīvots šā gada aprīlī.

Uzsākts kriminālprocess par izvarošanu, ja tā izraisījusi smagas sekas, kā arī par mazgadīgā izvarošanu, kas paredz sodu ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Kriminālprocess uzsākts arī pēc panta par dzimumaktu, lietojot vardarbību, draudus vai izmantojot cietušā bezpalīdzības stāvokli (izvarošana),  kas paredz sodu  ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz septiņiem gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas