Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Mediji: Zviedrijā aizturēts no cietuma aizbēdzis dubultslepkava no Latvijas

Zviedrijā sestdien no rīta aizturēts starptautiskā meklēšanā izsludināts dubultslepkava, kas pērnā gada rudenī aizbēdzis no cietuma Latvijā, vēsta zviedru mediji.Pēc_ Dagens Nyheter _vēstītā, 38 gadus vecais vīrietis savā mītnes zemē, proti, Latvijā, bija notiesāts uz 15 gadiem. Policija viņu kopā ar vēl diviem vīriešiem aizturējusi sestdien no rīta netālu no Vesterosas lidostas, pārbaudot automašīnu, kurai nav bijis atļaujas piedalīties ceļu satiksmē.

Visiem trīs aizturētajiem vīriešiem bijusi ārvalstu pilsonība. Pārējie divi – 33 un 37 gadus vecie vīrieši – tikuši atbrīvoti. Viens no viņiem identificēts uz vietas, un viņš turpināja ceļu uz lidostu, bet otru uzreiz nevarēja identificēt. Taču pēc nogādāšanas policijas iecirknī arī viņš atbrīvots.

Vīrietis no Latvijas sestdien nopratināts. Noskaidrojies, ka vīrietis nonācis Zviedrijā īsi pēc bēgšanas no cietuma, ziņo Aftonbladet. Viņš no cietuma esot bēdzis, jo tur nav juties droši. Vīrietis nedaudz runā zviedru valodā, un šajā valstī viņš pārticis, veicot dažādus darbus. Policija netur viņu aizdomās par kādu noziegumu izdarīšanu Zviedrijā. Viņš arī apgalvojis, ka nav pastrādājis abas slepkavības, par ko notiesāts Latvijā.

Pēc policijas stāstītā, tagad priekšā stāv daudz "papīra darba". Zviedrijas tiesībsargājošās iestādes uzskata, ka Latvija vēlēsies atgūt aizturēto tik ātri, cik tas būs iespējams.

Vairāk informācijas, par ko vīrietis notiesāts, Zviedrijas mediju rīcībā nav.

Ieslodzījumu vietu pārvaldes priekšnieks Visvaldis Puķīte par šādu aizturēšanu nebija informēts. Viņš Diena.lv teica, ka pēdējo trīs gadu laikā no slēgta tipa cietumiem neviens nav aizbēdzis, notiesātie esot "aizgājuši" tikai no atklāta tipa cietumiem, tomēr V.Puķīte pauda šaubas, ka atklāta tipa cietumā varētu būt bijis kāds ar šādu sodu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas