Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Mediķi: vulkānisko pelnu daļiņu koncentrācija nevar radīt kaitējumu veselībai

Īslandes vulkānisko pelnu daļiņu koncentrācija, kas var sasniegt atmosfēras zemākos slāņus, ir minimāla, un, pat nokļūstot līdz zemei, šīs daļiņas nevar radīt kaitējumu iedzīvotāju veselībai, atzīst Neatliekamās medicīniskās palīdzības  dienesta (NMPD) direktora vietnieks Mārtiņš Šics.

NMPD vērš iedzīvotāju uzmanību: ja šajās dienās pēc uzturēšanās ārā viņi izjūt niezi un acu iekaisumu, iesnas, kakla sāpes, sausu klepu, vai gaisā jūt sēra, puvušu olu, skābu vai citu smaku, tas nevar būt saistāms ar vulkānisko pelnu mākoņa cieto daļiņu atrašanos daudzu kilometru augstumā, bet gan ar cilvēka atrašanās vietas tuvumā notiekošo saimniecisko darbību, atkritumu tvertnēm, kanalizāciju vai pērnā gada gružu dedzināšanu. Šīm daļiņām neesot smakas.

Iepriekšminētie simptomi saistībā ar pavasara iestāšanos spēcīgāk varot izpausties iedzīvotājiem ar hroniskām elpošanas slimībām - hronisks bronhīts, emfizēma, astma -, tādēļ slimniekiem būtu nepieciešams pārliecināties, ka mājās ir ārsta rekomendētie inhalatori un citi nepieciešamie medikamenti iespējama slimības saasinājuma novēršanai. Parādoties šiem simptomiem, NMPD mediķi iesaka atgriezties iekštelpās. Šādam ārējo faktoru izraisītam veselības un pašsajūtas pasliktinājumam nevajadzētu būt ilglaicīgām, norāda mediķi.

M.Šics uzsver, ka attālums no Īslandes ir pārāk liels, lai vulkānisko pelnu cietās daļiņas mūsu reģionā pat teorētiski uz zemes nokļūtu tādā koncentrācijā, kas būtu lielāka un cilvēkam kaitīgāka nekā pa ielu garāmbraucošas automašīnas paceltie putekļi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas