Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Meklējot stratēģiskos virzienus 1

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Imants
I
vai patiešām esat jaunieši? Jo jūsu runas man atgādina dzirdētu laikos kad biju jauns un smuks. .... un partija bija viena...
ciniķis2
c
Pirmais solis ar ko vajadzētu sākt, tas ir atteikties no deklaratīvām frāzēm un populāriem saukļiem tipa "brīvais tirgus" un mēs esam par to tāpēc, ka tas ir labi, demokrātiski, brālīgi un vienlīdzīgi. Tas viss ir priekš muļķiem. Laiks apzināties, ka nekāds brīvais tirgus principā nepastāv, tāpat kā nepastāv brīvā ražošana. Visur ir valsts vai valsti savienību regulējumi. Pietiek pieminēt tādu lietu, kā ražošanas un tirdzniecības kvotas, lai brīnišķīgais sauklis par brīvo tirgu sabruktu realitātes priekšā. Ja ES var nodiktēt cik un ko mums ražot, bet par virsnormas saražoto uzlikt naudas sodus, tad es domāju, ka tā nav tirgus ekonomika, tā ir klasiskā plānveida ekonomika, kur paņemot ražošanas un tirdzniecības kvotas uz 5 gadiem, es principā varētu saplānot cik un kādas preces tiks saražotas. Šī plānveida ekonomika izslēdz jebkādu normālu konkurenci, jo tu nedrīksti pārdot vairāk kā ir rakstīts tavā kvotā, citādi sods uz līdzenas vietas. Tā, ka vispirms ir jāsāk ar situācijas, kādā mēs esam, apzināšanos un tikai tad, kad mēs spēsim adekvāti novērtēt šo situāciju, mēs spēsim pieņemt arī adekvātus risinājumus. Pagaidām mēs izejot no saukļiem "brīvais tirgus" braucam absolūtās auzās, tas būtu tas pats, kas taisot māju uz smiltīm, mēs spītīgi pieņemtu, ka pēc teorijas, šie pamati ir derīgi mājas celšanai, jo mums taču tā pateica mūsu partneri un "lielākie brāļi". Vadoties no absurdām teorijām mēs nevaram nonākt pie loģiskiem un pieņemamiem rezultātiem.
ciniķis
c
Nav īsti laika, bet pateikšu vienu "nelielu" problēmu, Latvija neregulē, visvairāk mūsu ekonomikā un uzņēmējdarbībā jaucās regulējumi no ārpuses un tieši no Briseles. Mēs varam fantazēt par stratēģiskās attīstības ekonomikā virzieniem un būs cilvēki, kas nāks un teiks labas idejas un priekšlikumus, bet, ja Brisele teiks nē? Ko tad? Jau tagad no ES regulējumiem ir skaidrs, ko ES Latvijā atbalstīs, bet kam ieteiks kārtējo "restrukturizāciju". Ar tūrisma nozari un karpu dīķiem nevajag smīdināt, Latvija tradicionāli ir lauksaimniecības zeme. Protams var runāt par ģeogrāfiskā stāvokļa izmantošanu, bet arī te lielāko krējumu nosmeļ Brisele. Kā stratēģisku uzdevumu vajadzētu izvirzīt visu ES normatīvo aktu, kas ieviesti Latvijā auditu un to izvērtēšanu uz mūsu ekonomikas ietekmi + jādomā par mūsu valsts interešu aizstāvību. Ja kāda no ES direktīvām ir pretrunā ar mūsu interesēm, tad ES ir jāpieprasa paskaidrojumi - kāda konkrēti kopējā labuma vārdā Latvijai būtu jāupurē savas intereses, jāzaudē ražošana vai atseviķas nozares? Nu nevar būt, tā, ka piena kannas vaja sertificēt katru gadu, lai konstatētu, ka to izmērs nav mainījies, nu nevar būt, tik milzīgs regulējums un birokrātija no ES puses, ja jau mēs esam par tā saukto brīvo tirgu, tad mums ir ko domāt par konkurenci, kas pagaidām, mūsu monetārās un fiskālās politikas dēļ praktiski nav iespējama.
eduards
e
interesanti! gaidu turpinājumu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas