Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Melu detektora īpašniece: Ēlertes jautājumu Šķēlem var pārbaudīt

Imants Parādnieks no _Nacionālās apvienības Visu Latvijai!- Tēvzemei un Brīvībai/LNNK nav atkāpies no paziņotā par melu detektoru. Viņš aicinās, lai šādu testu izietu Par labu Latviju _viens no līderiem Andris Šķēle.I.Parādnieks apstiprina, ka viņa uzaicinājums uztverams “pilnīgi nopietni”. Viņš cer, ka “Šķēle būs goda vīrs un savu vārdu turēs”.

Izdevumus par poligrāfa pārbaudi I.Parādnieks segšot no savas kabatas. Līdz pirmdienai viņš skaidros tehniskās lietas un nāks klajā ar savu piedāvājumu. Pārbaudes laikā viņš labprāt aizņemots arī Sarmītes Ēlertes uzdoto jautājumu, ko Šķēlem noteikti vajadzētu uzdot testa laikā.Melu detektoram jeb poligrāfam ir 95 procentu garantija, portālam pastāsta šīs ierīces īpašniece Latvijā Veronika Semenkova. Taču jautājumiem jābūt ļoti konkrētiem, jo nav iespējams pārbaudīt cilvēka sajūtas vai tieksmes. “Varam pārbaudīt konkrētus faktus, piemēram, vai cilvēks ir piesavinājis naudu,” saka psihofizioloģe V.Semenkova.Privātpārbaude, kuras laikā var uzdot piecus jautājumus un noskaidrot to patiesumu, izmaksā aptuveni 400 latu.  Atbildi uz S.Ēlertes piedāvāto jautājumu būtu iespējams pārbaudīt, apstiprina V.Semenkova.

Parādnieks aicina Šķēli pārbaudīties ar melu detektoru priekšvēlēšanu debašu laikā

Jau ziņots, ka pirmajās LNT līderu debatēs apvienības Visu Latvijai! - TB/LNNK (VL!-TB/LNNK) Zemgales līderis Imants Parādnieks aicināja vienu no Par labu Latviju! (PLL) "sejām" Andri Šķēli līdz vēlēšanām iziet pārbaudi ar melu detektoru.

"Jūs daudz stāstījāt par to, ko jūs esat iespējuši. Visi zina, ka sākāt ar atsevišķu uzņēmumu privatizāciju, pēc tam veselu nozari - alkohola ražošanu - atdevāt Krievijai, tad partija, kurā jums vienmēr bijusi noteicošā loma, veica nodevības aktu, atdodot Abreni, tagad ir sajūta, ka kopā ar Saskaņas centru gatavojaties mūža lielākajam darījumam vai Latvijas valsts pārdošanai. Cilvēki, ar kuriem esmu sastapies, netic jums. Ļoti gribētos jums noticēt. Man tāds jautājums – vai jūs būtu gatavs kopā ar mani līdz vēlēšanām iziet melu detektoru," vaicāja I.Parādnieks. Šis jautājums izraisīja milzīgas ovācijas zālē.

A.Šķēle vispirms vairākkārt mēģināja atbildēt par Abreni un paziņoja: "Ejam uz melu detektoru kaut rīt!" Uz I.Parādnieka precizējošo jautājumu, vai ir gatavs tikt pārbaudīts par jebkuru jautājumu, PLL līderis norādīja: "Jebkuru jautājumu, kuru jūs vēlaties manā un savā dzīvē konfrontēt, esmu gatavs ar jums to darīt."

Vienotības pārstāve Sarmīte Ēlerte piedāvāja I.Parādniekam aizņemties no viņas jautājumu, ko varētu uzdot A.Šķēlem. Viņa aicināja pārbaudīt, vai tad, kad Aivars Lembergs, Juris Savickis, A.Šķēle un Olafs Berķis kopā plānoja Latvijas kuģniecības (LK) privatizāciju, vai viņš gadījumā ar Aigaru Kalvīti kā ekonomikas ministru nesēdēja abās pusēs galdam, vienlaikus sagatavojot privatizācijas noteikumus sev un no otras puses to nopērkot.

I.Parādnieks uz to izteica priekšlikumu, ka arī iedzīvotāji varētu iesūtīt jautājumus gan viņam, gan A.Šķēlem. PLL pārstāvis savukārt vēlējās "atsvaidzināt atmiņu", ka LK privatizācijas process bija tikai caur publiskām izsolēm un "institūcija, ka saucas Delna, kura atradās S.Ēlertes tiešā patronāžā, atbalstīja šo procesu".

Arī A.Šķēle uzdeva jautājumu I.Parādniekam: "Vai esat par tradicionālu ģimeni? Par vīrieša un vienas sievietes laulību?" I.Parādnieks norādīja, ka ir par dabas un Dieva likumiem, un vīrieša un sievietes savienība ir dabas nolikta. "Kas attiecas uz manu personīgo dzīvi, redziet, es izturos atbildīgi pret sev tuviem cilvēkiem. Ja arī kaut kas ir noticis varbūt manā dzīvē ne tā, kā tas ir vispār pieņemts, mana pirmā lieta ir atbildība un tikai atbildība, es šo atbildību nesu ar godu un lepnumu."

Savukārt Zaļo un Zemnieku savienības Zemgales līderim A.Šķēle vaicāja par viendzimuma laulībām. Viņš paziņoja, ka, iespējams, nākošās Saeimas laikā tādi cilvēki kā S.Ēlerte aicināšot grozīt Satversmi un iedibināt homoseksuālas laulības, vienlaicīgi dodot ceļu viendzimuma laulībās adoptēt bērnus. Viņš vēlējās zināt, ko darīs ZZS. "Cienījamais Šķēles kungs! Es esmu cilvēks, kas dzīvo demokrātiskā sabiedrībā un ir ar saviem stingriem pragmatiskiem uzskatiem, bet es cienu katra cilvēka izvēli, kā veidot savu dzīvi. Tā kā es šeit neveidošu kaut kādas barjeras citādi domājošiem un citādi seksuāli orientētiem cilvēkiem. Jāatstāj izvēle katra cilvēka ziņā, tā ir katra brīva izvēle, tas ir dziļi personisks jautājums. Kāpēc cilvēks ir ticis vai tapis par šādu cilvēku, tas arī ir ļoti dziļš jautājums. Es domāju, ka tā nav tā vieta, ko es jums tagad atbildēšu un teikšu savu izvēli. Es nebūšu nekāds milzīgs pravietis un nepateikšu, kas ar šo lietu notiks – skaidri un gaiši."

S.Ēlertei savukārt nācās atbildēt uz I.Parādnieka jautājumu. Viņš pauda viedokli, ka Vienotības pārstāve personīgi lielā mērā ir atbildīga par to, ka A.Šķēle ir tur, kur viņš ir, bez cīņas brīvprātīgi oligarhātam atdevusi savu lolojumu laikrakstu Diena, kā arī uzņēmusies lietussargu revolūcijas vadīšanu, bet tajā brīdī, kad tauta sāka mosties, to atstājusi pusratā. "Kāpēc jātic tagad, kad likme ir Latvijas valsts?" vaicāja VL!-TB/LNNK pārstāvis.

"Tauta nav aitu bars! Katrs varēja turpināt lietussargu kustību, tā arī turpinājās. Staigāšana pa ielām ne vienmēr dod rezultātu. Kas atteicas uz Šķēles kungu, esmu vairākkārt teikusi: Diena vienmēr atbalstīja Latvijas integrāciju eiroatlantiskajās struktūrās, mēs to redzējām kā vienīgo iespējamo Latvijas ilgtspējīgas attīstības variantu. Kamēr Šķēles kungs vadīja valdību šajā virzienā, tam bija arī Dienas atbalsts. Kad mainījās fakti, mainījās arī vērtējums, un vērtējums ļoti kardināli mainījās dīvainajā LK privatizācijas laikā."

(papildināta ar sākuma rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas