Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

Ministri atbalsta vairākus likumprojektus vispārējās deklarēšanas ieviešanai

Ministri pirmdien valdības komitejā atbalstīja vairākus likumprojektus, ar kuriem paredzēts konkrēti noteikt, kā notiks iedzīvotāju ienākumu vispārējā deklarēšana, aģentūra BNS uzzināja valdības komitejas sēdē. Valdības komiteja atbalstīja fizisko personu mantiskā stāvokļa deklarēšanas likumu, kas nosaka mantiskā stāvokļa deklarēšanas pienākumu, mantiskā stāvokļa deklarācijas iesniedzējus, deklarācijā iekļaujamās ziņas un iesniegšanas kārtību, kā arī deklarācijas iesniedzēju un Valsts ieņēmumu dienesta tiesības un pienākumus.

Likumprojekts paredz sadalīt mantiskā stāvokļa deklarāciju iesniegšanu divos posmos - pirmreizējā mantiskā stāvokļa deklarācija jeb sākumdeklarācija un ikgadējā mantiskā stāvokļa deklarācija. Likumprojekts paredz, ka 2008.gadā visiem Latvijas iedzīvotājiem, kā arī ārvalstniekiem, kuriem Latvijā ir noteikta veida manta, būs jādeklarē tiem piederošā manta uz 2007.gada 31.decembri. Savukārt ikgadējā mantiskā stāvokļa deklarācija būs jāiesniedz fiziskām personām, kuru mantiskajā stāvoklī būs notikušas izmaiņas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu.

Valsts amatpersonām ikgadējā mantiskā stāvokļa deklarācija būs jāiesniedz katru gadu. Likumprojekts arī paredz pienākumu deklarācijas iesniedzējiem nodrošināties ar pierādījumiem un glabāt apliecinošus dokumentus par fiziskās personas ienākumu un tās īpašumā esošas mantas izcelsmi, kā arī par darījumiem, kuru vērtība pārsniedz 20 minimālās mēnešalgas. Plānots paredzēt, ka fiziskās personas deklarācijā uzrādītos skaidras naudas uzkrājumus, ja tie pārsniedz 100 minimālās mēnešalgas nacionālajā valūtā vai to ekvivalentu ārvalstu valūtā, atzīs par esošiem tikai tādā gadījumā, ja fiziskā persona līdz kalendāra gada 31.decembrim šos uzkrājumus ieskaitīs kontā.

Valdības komiteja arī apstiprināja grozījumus likumā par iedzīvotāju ienākuma nodokli, kas uzliek par pienākumu uzglabāt ieņēmumus, attaisnotos izdevumus un darījumus, kuru vērtība pārsniedz 20 minimālās mēnešalgas, apliecinošos dokumentus, tādējādi palielinot kontroles iespējas.

Savukārt atbalstītie grozījumi likumā par nodokļiem un nodevām paredz pienākumu deklarēt fizisko personu veiktos skaidras naudas darījumus, kuru summa pārsniedz septiņus tūkstošus latu. Bet grozījumi kredītiestāžu likumā, ko arī ministri pirmdien atbalstīja, paredz noteikt kredītiestādēm pienākumu Valsts ieņēmumu dienestam sniegt informāciju katru mēnesi par Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju atvērtajiem vai slēgtajiem kontiem attiecīgajā kredītiestādē.

Minētie likumprojekti vēl būs jāapstiprina valdībā, kā arī Saeimā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas