Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Ministri kūtri apmeklē ES ministru sanāksmes

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
xxx
x
nu bet viniem tak tur nav jaruna angliski, tur ir tulki, tur viniem tiesi jaruna sava dzimtaja valoda, daudz svarigak ir, KO vini saka , omg
-
-
Ja LV ministri nespēj izpildīt savus pienākumus ES kopienā, tad nav mums tādi vajadzīgi. Un viss. Ja šī valdība grib būt dzīvotspējīgi, lai viņi atrod ministrus, kas atbilst amatiem. (Par Slakteri protams nav ko runāt. Un par vetārsti kā Aizsardzības ministrs taču sen pašmājā smejamies, kur nu vēl ārzemēs....) Vai kāds pašvaldības vēlēšanās vairs par balsos par partijām kurām tikvien ir 'vislielākie kretīni' savās aprindās?
ciniķis
c
Protams, mūsu bāleliņi ir izrādījušies visalkatīgākie un pilnībā izmantoja savā labā visas iespējas, ko dod ES direktīvas, rekomendācijas un briseles diktāts, tāpēc mēs esam tādā situācijā, kādā esam. Citas valstis izrāda pretestību ES un banku shēmām, mūsējie ne tikai neizrādīja, bet aktīvi darbojās, lai so postažu un verdzību pēc iespējas ātrāk ieviestu mūsu dzīvē. Te ir jāvaino arī masu mediji, kas arī aktīvi muļķoja cilvēkus.
Mooz
M
Nē, domāju, ka jūs esat naivs, galveno biedu redzot tikai Eiropas Savienībā. Personīgi es neesmu arī nekāds Eiropas federālists, kas jūsmo par vienoto-nedalāmo milzu Eiropu, bez nacionālās valstīm, tieši pretēji. Bet tomēr uzskatu par naivumu visas problēmas meklēt citur, tikai ne pašā Latvijā. Līdzīgi arī nolaistu bomžu māju īpašnieki var domāt, ka pie tā, ka viņu mājai piedrazots pagalms vainīgi ir tikai kaimiņi, bet ne paša slinkums, nespēja savest sevi kārtībā. ES nav paradīze zemes virsū, tur valda vilku likumi, par to nav šaubu. Vienkārši jābūt pietiekami gudriem, viltīgiem, lai arī šajā vilku barā izsistu savus labumus un citas valstis to aktīvi dara. Tomēr nestāstiet, ka visām jaunajām dalībvalstīm ir tik bezcerīga ekonomiskā situācija. Jā, EST un LT arī ir NĪ burbuļa plīsums utt, bet viņiem bija vismaz kaut kādi uzkrājumi, vismaz kaut kāda ražošana. Nemaz nerunājot par Slovākiju, kurai gandrīz vienīgajai pat globālās recesijas laikā saglabājas stabils IKP pieaugums. Labi atceros, kad pirms kāda pusgada, gada SVF pirmo reizi rakstīja, ka Latvijā būs IKP samazinājums par 5% , visi kliedza: "Ko tie no SVF vispār saprot?! PIlnīgas muļķības! SVF vispār nekur nederīga un nekompetenta organizācija! Mums turpināsies milzu izaugsme!" Palasiet netā šos rakstus un komentārus....
Teodora
T
Piekrītu Jums, ka nosauktajās Viduseiropas valstīs ir savas problēmas, bet tāda ārprāta priekš tautas kā Latvijā - nav.
ciniķis
c
tu esi naivs, neviena no jaunajām dalībvalstīm nav labākā situācijā kā mēs, un tur ir tas pats, kas pie mums, bezcerība, ražošanas neesamība "kupi prodai" ideoloģija, NĪ burbulis un viss pārējais. Mūsu straujo pikējumu lejup noteica, tas, ka no šīs nabadzīgās valsts bija jāiegrūž miljardi parex bankā, lai miljonāri un miljardieri nezaudētu savus noguldījumus. Ja kādā no tevis nosauktajām valstīm būs situācija, ka nodokļu maksātājiem uzkraus par pienākumu saglabāt miljonāru un miljardieru pasaules spekulācijās zaudētos miljardus, šo valstu iedzīvotāji būs turpat, kur mēs, un arī prasīs SVF aizdevumu. Nu, ne par matu nav labāki, tur politiķi, tādi paši, korumpēti un neko būtisku bez ES diktāta nelemjoši.
Mooz
M
Žēl, nav laika garai diskusijai, lai runātu punktu pa punktam. Tādēļ tikai 2 lietas: 1. Kādēļ Slovākijas, Čehijas, Slovēnijas ekonomikas nav pilnīga sabrukuma priekšā? Un pat Igaunijas un Lietuvas? Visas tās ir mazas bijušā padomju bloka valstis, visas vienlaicīgi iestājāmies ES, pilnīgi visām vienādi ir saistošas ES regulas un jāpāņem direktīvas.... 2. Vai ne tādēļ, ka šajās valstīs pirmajos saimniekošanas gados netika sagrauta un izsaimniekota rūpniecība? Tieši pretēji - tā tika attīstīta, šīm valstīm bija skaidra attīstības vīzija. Tās saprata, ka stabils IKP pieaugums ilgstoši iespējams tikai no reālas pievienotās vērtības ražošanas. Nevis no "kupi-prodaj" ideoloģijā balstītām mahinācijām, valsts īpašumu izsaimniekošanas, oligarhu piesūkšanās valsts uzņēmumu privatizācijai, pasūtījumiem un budžetam, lai tā pildītu TIKAI SAVAS KABATAS. Galvenā atšķirība - šajās valstīs acīm redzot pie varas ir bijuši valstvīri ar valstisku domāšanu, kuri spēja ilgtermiņā domāt par valsts attīstību, nevis oligarhu vadīti politikāņi, kuri dzīvo pēc principa "pēc manis kaut vai ūdens plūdi un vispār man pofig viss"
daniel2
d
JA BŪTU JĀBRAUC KOMANDĒJUMOS UZ SAULAINAJĀM TROPU SALĀM, TAD TIK LIELAS KAVĒŠANAS NEBŪTU. MINISTRI NEZINA NE VALODU, NE SITUĀCIJU LATVIJĀ, TOTIES IEVĒRO PARTIJAS DISCIPLĪNU - "PARTIJA IR MANS GODS UN SIRDSAPZIŅA" UN LATVIJAS KAROGU IEMET MISKASTĒ.
psss...
p
Tā ir neprofesionalitāte no finanšu ministra puses!!! Jo ECOFINā taču tiek skatīti LV nozīmīgi jautājumi par ekonomiku un finansēm!!! Bet par to gan laikam nav ko brīnīties!
ciniķis
c
vecīt, tu jauc cēloņus ar sekām. Ekonomikā viss ir pakaļā tieši dēļ es nosacījumiem, direktīvām un rekomendācijām. Tieši ES diktāts mūs ir novedis tur, kur mēs esam. Ir izdomāta vesela shēma, kā tevi un mani padarīt par vergu un tā shēma saucas "eiropas nauda". Tas ir vienkārši un acīmredzami, bet masu mediji sagroza galvu un skalo smadzenes, lai tu neko nesaprastu. Shēma ir sekojoša, tu kā patriots esi gatavs kaut ko darīt, kaut ko ražot, bet "labā" eiropa saka, malacis, mēs iedosim tev finansējumu, BET, lai tu dabūtu finansējumu tev Obligāti jāpaņem kredīts kādā no bankām tieši šī finansējuma apjomā tipa kredīts + eiropas nauda 100% no finansējuma tavam biznesam. Nu, tu kā muļķis arī ņemt to kredītu un taisi ražošanu, bet tajā pat laikā, eiropa uztaisa direktīvas, nosacījumus un noteikumus tavai ražošanai, kas galīgi nav brīvā tirgus konkurence, vai vispār rekomendē "restrukturizēt" tavu nozari. Rezultātā tu ātri un efektīvi bankrotē un vēl bankai paliec parādā par iegādāto un nevienam nevajadzīgo tehniku (sk.cukura afēra) t.i. tu paliec ar neko un milzīgām kredītsaistībām - lasi: vergs mūža garumā. Tas pats, kas ar cukuru, tagad notiek piensaimniecībā sk.tvnet rakstu. Eiropas nauda ir domāta banku peļņai, tas ir bezmaksas siers peļu slazdā, tā nav domāta attīstībai, jo eiropai lieki konkurenti tirgū nav vajadzīgi, viņiem ir vajadzīgs mūsu tirgus nevis mūsu razošana. Paskaties uz zivjsaimniecības nozari, to pēc eriropas programmām ir plānots likvidēt kā tādu, kvotas atdodot zviedriem un dāņiem. Mosties reiz un sāc uz lietām skatīties reāli.
auers
a
Eiropā jau ir jāaizstāv tautas inetreses, kuram no viņiem tas interesē? Mūsu ministriem ir citas prioritātes Lemberga, Šķēles un Šlesera dižprojekti, par kuriem Lembis vakar vaimanāja, ka nezinās kam nu dot stipendiju, lai rebes bīdītu.
lux
l
Un pēc tam ķengā ES. Pietiekami daudz var panākt gan ministru sanāksmēs, gan darba grupās pirms tam. Vai tiešām latvieši ir lielāki muļķi par citiem, ka savēlēja tādus aunus!!
Mooz
M
Kā vispār var būt tik nicīga attieksme pret ES - sak, priekš kam mums tā vajadzīga, mums uz turieni nav jābrauc utt. Bet kad viss ekonomikā salaists pilnīgā pa...ļā, tad gan lien uz ES un lūdzas piešķirt naudiņu un to 3,1 miljardu eiro palīdzību pieņem ar lielāko prieku.
Mooz
M
Nu, nestāstiet, ka "citu valstu ministri uz ES Padomēm neraujas". Brauc, pat ļoti aktīvi brauc! Ne tikai lielo valstu, bet arī mazo - Čehijas, Slovēnijas, Slovākijas ministri. Vienkārši tādēļ, ka saprot - tikai esot tur un runājot ar saviem 'ES kolēģiem iespējams izsist savai valstij pēc iespējas izdevīgākus nosacījumu. Un kā jau Sanita Jemberga te augstāk norādīja - ES Padomes ir MINISTRU LĪMEŅA SANĀKSMES, kuras jāapmeklē ministriem, nevis valsts sekretāriem, Ierēdņi un ES vēstnieki šos jautājumus risina pirms tam ES ekspertu un pastāvīgo pārstāvju jeb COREPER I un II sanāksmēs. Vienkārši mūsu atesevišķi ministri labi saprot, ka NEKO NEVAR sakarīgu pateikt par savu nozari citu valstu ministriem, kur nu angliski vai franciski. Tādēļ arī vienkārši ir kauns un tādēļ arī nebrauc
Rudmate
R
OK, lai būtu precīzāk - jā, neesmu pamanījusi konkrēti pret ES padomes apmeklēšanu vērstus Dienas rakstus. Taču jūs bieži esat kritizējuši institūciju komandējumu izdevumus pēc apjoma vispār, bez attiecīgas analīzes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas