Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Ministrija nākamnedēļ sniegs viedokli par Jūrmalas attīstības plāna grozījumiem

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) nākampirmdien vai otrdien sniegs savu viedokli par Jūrmalas domes pieņemtajiem Jūrmalas attīstības plāna grozījumiem, šorīt Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā "900 sekundes" sacīja ministrs Aigars Štokenbergs (TP).

Viņš informēja, ka ir saņemti 19 institūciju atzinumi par plāna grozījumiem, un ministrija savu viedokli par tiem sniegs ne vēlāk kā nākamnedēļ.

Galvenie iebildumi pret plānu saistīti ar vidi, piemēram, vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) paudis bažas par vairākām teritorijām, attiecībā uz kurām viens vai otrs pieņemtais lēmums nav izskaidrots.

Saņemti arī pozitīvi atzinumi par attīstības plāna grozījumiem, atzina Štokenbergs.

Komentējot Vējoņa nosūtīto atbildes vēstuli RAPLM par Jūrmalas attīstības plānu, kurā vides ministrs aicina izvērtēt Jūrmalas domes atlaišanas nepieciešamību, Štokenbergs sacīja, ka vides ministrs ir paudis savu personīgo viedokli.

Štokenbergs arī uzsvēra, ka domes atlaišana ir Saeimas kompetencē, taču parlamentam patlaban ir svarīgāki jautājumi, ko risināt, piemēram, jāizveido sabalansēts nākamā gada budžets.

Jau ziņots, ka 10.septembrī Vējonis nosūtīja atbildes vēstuli Štokenbergam par Jūrmalas attīstības plānu, kurā aicina izvērtēt Jūrmalas domes atlaišanas nepieciešamību.

Vējonis uzsvēra Latvijas likumdošanā, piemēram, Vides aizsardzības likumā noteiktās sabiedrības tiesības uz līdzdalību ar vidi saistītu lēmumu pieņemšanā, kā arī valsts un pašvaldību iestāžu pienākumus attiecībā uz sabiedrības informēšanu un iesaistīšanu lēmumu pieņemšanas procesā. Šādas vides politikas īstenošana bez sabiedrības līdzdalības ir uzskatāma par nelikumīgu un amorālu, vēstulē norādīja ministrs.

Politiķis skaidro, ka visas sabiedrības ieguvumam ir jābūt samērojamam ar darbības nodarīto kaitējumu. Pašvaldībai, pieņemot lēmumu, kas skar sabiedrības intereses, ir jāargumentē tā nepieciešamība, bet šajā gadījumā Jūrmalas dome to nav darījusi.

Tā kā Jūrmalas dome savās darbībās, paredzot dabas pamatņu teritoriju apbūvi, piemēram, Bražciemā, Vaivaros un Avotos, kur atrodas dabisks jūrmalas kāpu mežs, nav ņēmusi vērā sabiedrības un vides institūciju pausto viedokli, vides ministrs uzskata, ka plānojums šajās teritorijās ir jāaptur un jāveic rūpīga tā pārvērtēšana.

Jūrmalas domes priekšsēdētājs Raimonds Munkevics ("Jūrmalas- mūsu mājas") vides ministra pārmetumus par sabiedrības tiesību neievērošanu Jūrmalas attīstības plāna apstiprināšanā uzskata par nepamatotiem, jo ministrs pats iepriekš devis piekrišanu domes izstrādātajam plānam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas