Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Ministrijās svētkus svinēs par darbinieku naudu vai nesvinēs vispār

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Personāla speciālists
P
Jā, Jā - es to saku katru gadu: - svarīgāka par izklaidēm ir stabilitāte!!!
AD
A
Ja Tev nav žēl, kas tad Tev liedz atvērt ziedojumu fondu - valsts pārvaldes iestāžu ballēm.
egle
e
Man goda vārds nebūtu žēl, ka no manis maksātajiem nodokļiem valsts pārvaldes iestāžu darbinieki atzīmētu svētkus (nevis super-tuper balles taisa, kas gan, mandomāt, pārsvarā iestāžu nekad arī nav darīts). Katrā ziņā tas man patiktos daudz labāk nekā lasīt, ka IZM darbinieki ne tikai nesvinēs, bet asinis nodos (pats par sevi lielisks pasākums, bet šajā kontekstā kā tādi mocekļi izklausās), savukārt Kultūras u.c. ministriju darbiniekiem pirmssvētku dienas ir parastas darba dienas. Vislielālais ļaunums šķiet ir nabadzība, kas iedzīta galvās un domāšanā. Beigās tā maksā visdārgāk.
esjauteicu
e
ja reiz valstī ir krīze, tad visiem ierēdņiem jānosaka minimālās algas (ar kuram taču varot iztikt)!
esjauteicu
e
šlesers rullē tālāk ar savu buldozeru
Pēteris
P
Ja to naudu, ko iestādes līdz šim tērēja uz darbinieku pasākumiem, sadalītu uz strādājošo gada ienākumiem, tad tāds čiks vien tur iznāktu. Šeit būtiskākais bija attieksme. Piemēram izrāde "Aīda" - Ls 11 000 uz pusotru tūkstoti darbinieku iestādes jubilejā. Nu labi - mums, nodokļu maksātājiem, izdevās panākt, ka viņi uz šo izrādi neies. Beidzot esam apmierināti un gandarīti. It kā varētu uzgavilēt. Tikai man pašam nezin kādēļ tā šķērmi ap dūšu.
tajā pašā laikā
t
mūsu iestādes darbinieki turpina tradīciju sveikt ziemassvētkos tos, kam dzīvē nav paveicies - soc.aprūpes namos dzīvojošos, bezvecāku bērnus, utt. gribētos zināt, kurā uzņēmumā tieši pēc DARBINIEKU iniciatīvas un līdzekļiem tiek vākti Ziemassvētku ziedojumi? m? starp citu - es arī esmu nodokļu maksātājs, turklāt nodokļus maksāju no KATRA sava nopelnītā lata, nevis lielāko daļu saņemu aploksnē!!!!
Ivars
I
Tautas priekam varēja vēl noteikt visiem valsts iestāžu darbiniekiem obligāto gavēni līdz 5. janvārim, darba vietās - visiem vienādus pelēkus kombinzonus, sievietēm - aizliegumu lietot kosmētiku pirms darba.
Nu...
N
Domāju, ka Latvijas Bankas Rimševics no savas "aldziņas'' varēja darbiniekiem uzsaukt!
vdz
v
Nu nevar visus valsts iestādēs strādājošos mest pār vienu kārti, visas tās ekstras vairāk attiecas uz augstākajiem ešaloniem. Lai Godmanis paskatās sev tuvākā apkārtnē ( piemēram, cik saņem un ko dara viņa padomnieki utt.) nevis tautu laiž matos. Nu svinēja jau, svinēja arī krievu laikos, kaut kāda naudiņa iestādē tam tika sagrabināta, bet šodien jau visiem gribas to darīt ar lielu blīkšķi.
es saprotu
e
ka esmu stulba, ka izvēlējos valsts pārvaldi par savu darba devēju - jauns cilvēks, kurš strādā ierēdniecības zemākajā līmenī - es esmu padarīta par vienkārši ļaunu cilvēku, jo daru savu darbu, nesaņemu prēmijas un tajā brīdī, kad vēlētos, lai mans darba devējs (valsts) mani kaut kā iemotivē (piem, ar kādu pasākumu - nu pieticīgu - neprasu jau virsnieku balli), tad es tieku uzskatīta par valsts nodevēju. ne jau visi ir prezidenta padomnieki, kas braukā ekspedīcijās un ne jau visi strādā ministrijā, lai kaut ko nozagtu un apkrāptu - mana izvēle bija apzināta, jo esmu patriotiska un uzskatīju, ka tā ceļu savu nākotnes Latviju. smieklīgi, bet ziniet, tādi ierēdņi kā es - man zināmi daudz, kas strādā arī pašaizliedzīgi. riebj, ka visu saliek vienā maisā. jūsu ļaunā ierēdne.
Naids
N
Jūs jau nesaprotiet kas notiek. Baigie jau nu nodokļu maksātāji atradušies. Jūs jau varat te pļerināt, cik tie valsts iestāžu darbinieki ir slikti, kā viņi uz nodokļu maksātāju rēķina dzīvo, kā ballējas. Bet tad jums tas ir jāpasaka gan ierēdnim, gan skolotājai, gan medmāsai, gan policistam, ka viņi visi dzīvo uz jūsu rēķina. Tikai padomājiet, kā šie cilvēki jūtas. Daudziem no viņiem jau tagad kumoss sprūst mutē. daudzi no viņiem arī tāpēc pamet Latviju, daudzi kļūst apātiski un nihilistiski pret savu darbu, pret slimniekiem, pret bērniem. Daudzi aiziet uz privāto sektoru. Kas pa to naudu nāk vietā? Vai ti ir labāki? Baidos, ka labākajiem tās jūsu nievas ir pretīgas. Viņi iet prom.
Ha!
H
Ieteiktu kādam žurnālistam piedalīties IZM "Donoru dienā". Tā notiks Juglas ielā, 34. profenē, pie klātiem galdiem. Ciniskāku piesegu ballītei grūti iedomāties.
vēsture
v
Vai Tu pa spundi esi barots? Tu varbūt gribi teikt, ka no arodbiedru maksātakjā, kapeikām varēja apamaksāt visas tās eglītes un ceļazīmes? Tu ko? Varbūtr vēl pastāstiet, cik padomijā dzīve bija jauka?
Dzīvā vēsture
D
Ilgstoši strādāju valsts iestādē Padomju laikā un nevienam pat prātā nevarēja ienākt, ka svētku balles tiktu rīkotas pa iestādes līdzekļiem. Bērniem Jaungada eglītes rīkoja arodbiedrības par saviem līdzekļiem, kuri sastāvēja no mūsu iemaksātajām biedru naudām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VĒRTĒ EKSPERTI

Māris Silinieks, personāla atlases uzņēmuma "WorkingDay Latvia" mārketinga direktors:

Ja valstī ir izsludināts taupības režīms, tad šāds aizliegums ir pašsaprotams. Arī privātajā sektorā uzņēmēji sāka taupīt jau šī gada sākumā, jo bija novērojama pakāpeniska darba apjomu lejupslīde. Tālredzīgi uzņēmēji pieņēma preventīvus lēmumus par darbaspēka resursu optimizēšanu un budžetu pārplānošanu jau gada sākumā. Arī valsts iestādēm ir jādomā ekonomiski un, ja privātais sektors meklē visus iespējamos veidus kā ietaupīt, tad es neredzu iemeslu, kāpēc to nebūtu jādara valsts iestādēm.

Protams, ka šāds lēmums darbiniekus neiepriecina. Šādā situācijā ļoti liela nozīme ir tam, kā šāda ziņa tiek komunicēta darbiniekiem. Prasmīgs vadītājs to vienmēr izdarīs tā, lai kolektīvs vēl vairāk saliedētos un uzņemtu šo ziņu ar sapratni. Privātajā sektorā to ir vienkāršāk izskaidrot, jo, ja uzņēmumam ir pienākuši grūti laiki, tad darbinieks to redz un saprot, ka taupības režīms ir vienīgā racionālā iespēja, lai uzņēmums varētu turpināt pildīt biznesa funkcijas. Valsts sektora darbinieki ziņu par atceltām Ziemsvētku svinībām varētu uztvert skeptiskāk, jo "aka", no kuras pasmelt līdzekļus, ir dziļāka un neviens tā īsti neapzinās, cik tālu ir akas dibens. Var rasties jautājums: "Kāpēc mums un kāpēc tieši tagad?"

Šobrīd daudzi, tai skaitā arī mūsu uzņēmums, ir savilkuši jostas un atteikušies no greznām ballītēm. Protams, ir jāprot to darbiniekiem izskaidrot, jo, ja tas nāk kā lēmums no augšas, tas var negatīvi ietekmēt darbinieku motivāciju. Darbiniekiem ir jāsaprot, ka Ziemsvētku ballīte, ko uzsauc uzņēmums, ir kā dāvana darbiniekiem, nevis kaut kas, kas darbiniekiem pienākas obligātā kārtā. Grūtos laikos arī paši darbinieki saviem tuviniekiem izvēlēsies pieticīgākas Ziemsvētku dāvanas. Darbiniekiem ir jāmāk izskaidrot, ka viņiem nekas netiek atņemts, ka šādu lēmumu nosaka finansiālā situācija

Iveta Ušerovska, personāla atlases uzņēmuma "HR Solutions" projektu vadītāja:

Šobrīd esam situācijā, kad valsts ir tuvu bankrotam, tāpēc ikvienam valsts iestāžu darbiniekam šobrīd svarīgāka ir stabilitāte, nevis izklaides. Tagad pat populāra ir anekdote par to, ko valsts iestāžu darbinieki vēlas saņemt Ziemassvētkos. Un šogad visi grib aploksnīti, kurā ierakstīts, ka tevi neatlaidīs no darba. Šobrīd darbiniekiem augstākā motivācija strādāt ir zināt, ka viņu neatlaidīs. Nedomāju, ka dažādas balles šobrīd motivē, jo stabilitāte šobrīd ir svarīgāka par svētkiem.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas