Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

"Mona Lisa" glābšanas naudu vēl gaida

Lai gan teju būs apritējuši divi mēneši kopš Mona Lisa apdrošinātājiem bija jāiesniedz Latvijas pusei grafiks, kā tiks atmaksāti kuģa glābšanas laikā radušies zaudējumi, un jāsāk pārskaitīt nauda, konts joprojām stāv tukšs. Valsts kancelejā gan mierina, ka sarunas noslēgušās veiksmīgi un tuvākajā laikā naudai vajadzētu tikt pārskaitītai.

Diena jau rakstīja, ka Irbes šaurumā uz sēkļa uzskrējušā kruīza kuģa apdrošinātājs 8.maijā iesniedza garantijas vēstuli ar apņemšanos segt aprēķinātos izdevumus līdz 200 000 eiro, t.i. 140 000 latu. Tieši garantijas vēstule bija pamats kruīza kuģa aresta atsaukšanai un izlaišanai no Ventspils ostas. Taču tad, kad bija jāsāk maksāt, ASV apdrošināšanas kompānija iesūtīja vairākus jautājumus par izmaksu pozīcijām, apšubot tās. Premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) preses sekretārs Edgars Vaikulis toreiz sacīja, ka apdrošinātāji, piemēram, interesējas, kādēļ Mona Lisa novilkšana no sēkļa izmaksājusi četras reizes dārgāk, nekā kuģu novilkšana izmaksā Vācijā.

Visu šo laiku Valsts kancelejas juristi veica pārrunas ar apdrošinātājiem skaidrojot pamatā divas izmaksu pozīcijas. "Tagad summas ir akceptētas un apdrošinātāji prasa kontu," stāsta Valsts kancelejas komunikāciju departamenta vadītāja Ieva Aile, prognozējot, ka drīzumā glābšanas izdevumi tiks atmaksāti. Detalizētāku informāciju kanceleja sola sniegt, kad nauda tiks ieskaitīta kontā.

Mona Lisa uzskrēja uz sēkļa pie Latvijas krastiem 4.maija rītā. Uz kuģa bija aptuveni 600 pasažieru, pamatā Vācijas tūristi, kuri tika evakuēti. Pašu kuģi no sēkļa novilkt izdevās tikai pēc vairākām dienām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas