Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Montu lauka vidū atrod māte; meklētāji tur nebija staigājuši

Pazudušo 15 gadus veco ugālieti Montu Rezi mirušu piektdienas vakarā īsu brīdi pēc sarunas ar _Dienu _atradusi viņas mamma Ingrīda Reze. Meitenes mirstīgās atliekas atrastas netālu no mājām bez redzamām vardarbības pazīmēm, iespējams, viņa ir nosalusi, tomēr skaidrību par nāves iemesliem policija sola otrdien. Pazudušās meklēšanā iesaistītie dienesta suņi nav pārmeklējuši lauku netālu no meitenes mājām.

«Esmu zaudējusi cerības, bet ieguvusi skaidrību. Pilnīgi jutu, ka viņa ir mājās, tepat vien ir. Vairākas dienas lūdzu Dievam, lai dod man kādu ziņu, kādu pavedienu, kur man meklēt meitu,» atceras mirušās meitenes mamma.

Diena jau rakstīja par M.Rezi, kura 18.februārī ap plkst. 22, paņēmusi mammas telefonu, izgāja no mājām un neatgriezās. Vēlāk noskaidrojās, ka meitene zvanījusi kādam vecākam puisim un stundu ar viņu runājusi. «Viņa bija iemīlējusies Gatī. Domāju, ka viņa bija devusies uz Ugāli pie viņa,» I.Reze stāstīja par meitu, kurai tonakt kājām putenī būtu jāveic 14 kilometru garš ceļš. Pēc vairāk kā divām nedēļām meiteni atrada mirušu 200 metru attālumā no mājas un 15 metru attālumā no ceļa.

Piektdien īsi pirms pulksten 18 pie viņas pienāca jaunākā meita un sacīja, ka laukā aiz mājas manījusi tādu kā zilu plēves gabalu. «Tai pašā mirklī izmetos ārā no mājas un metos norādītajā virzienā. Uzreiz arī atradu. Jāmeklē nebija,» atceras I.Reze. Bēdu salauzta, viņa salīka turpat sniegā pie mirušās meitenes, bet līdzi atnākusī kaimiņiene izsauca policiju. «Es pamanīju, ka Montas gaiši zilā jaka bija tāda kā saburzīta, it kā viņa ir vilkta pa zemi,» piektdienas vakara notikumus atstāta mirušās meitenes mamma. Viņai ir aizdomas, ka meitene varētu būt notriekta un novilkta nost no ceļa.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse apstiprina sākotnējo policijas viedokli, ka meitene, visticamāk, ir nosalusi, lai arī policijai ir vairākas versijas, kādēļ meitene atrasta guļam lauka vidū. «Tovakar ļoti putināja. Meitene varēja noiet no ceļa. Arī atrasta viņa pietiekami tālu no ceļa, lai nevarētu pamanīt,» situāciju skaidro J.Knīse. Tomēr lietas detaļas viņa neatklāj, jo turpinās izmeklēšana.

Policijas pārstāve apstiprināja arī informāciju, ka likumsargus uz notikuma vietu izsaukuši meitenes tuvinieki. «Inspektors bija turpat blakus, jo, meklējot meiteni, bija ceļā uz kādu citu vietu netālu no viņas dzīvesvietas,» sacīja J.Knīse. M.Rezes atrašana tika fiksēta 5.martā pulksten 18.10.

Ingrīdas Rezes bēdas tagad dziļākas padara policijas darbošanās. «Inspektors mani dzina prom no notikuma vietas, teica, lai vācos mājās,» saka mirušās meitenes mamma. Viņa apšauba iespēju, ka meitene putenī varētu pazaudēt ceļu un iebrist laukā, jo tas ceļa posms ir apgaismots – līdzās atrodas Cirkales muiža. Vēl jo vairāk – ceļš ir uzbūvēts uz neliela vaļņa. No tā nokāpjot, meitene iebristu dziļā sniegā, ko vajadzētu just.

Meitenes mamma nākamajā dienā pēc meitenes pazušanas apstaigājusi tuvāko apkārtni, taču dziļā sniegā pēc puteņa meklēšana bijusi neveiksmīga. Taču drīz iestājies atkusnis atsedzis daļu no mirušās meitenes jakas, ko pamanījusi jaunākā māsa un noturējusi par plēves gabalu. Policijas darbinieki ar apmācītiem suņiem meiteni bija meklējuši gar ceļmalu, no tā nost neejot, jo suņi grimuši dziļajā sniegā.

Tā kā mirušās ķermenis bija sasalis, uz ekspertīzes veikšanu jāgaida. Mediķi skaidrību par nāves cēloni sola otrdien. Uz profesionāļu slēdzienu cer gan meitenes tuvinieki, gan policija. Dīvainā kārtā starp meitenes personīgajām mantām netika atrasts viņas līdzi paņemtais mammas mobilais telefons. «Tā vieta vēl ir jāpārmeklē, taču patlaban telefons nav atrasts,» apstiprināja J.Knīse.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas