Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Mūrniece aicina vecākus skaidrot bērniem, kāpēc nevar kāpt uz ledus

Šobrīd daudzi cilvēki, tai skaitā bērni, dodas apskatīt plūdu skartās teritorijas, bieži vien pat neapzinoties, kādas briesmas slēpj šīs vietas, skolēnu brīvdienu sākumā vecākus uzrunā iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL). Vēlme pabradāt pa plūdu skarto teritoriju var beigties bēdīgi, jo pārplūdušais ūdens neļauj objektīvi novērtēt, kāds konkrētajā vietā ir dziļums un tas var slēpt dažādas bedres, kurās bērni viegli var iekrist un pašu spēkiem vairs netikt laukā.

Viņa aicina vecākus bērniem skaidrot, kāpēc nevajadzētu, ziņkārības dzītiem, doties apskatīt plūdu skartās teritorijas vai pastaigāties pa vēl aizsalušajām ūdens krātuvēm.

"Pēc pagājušās nedēļas nogales notikumiem Jelgavā, aicinu vecākus bērniem īpaši uzsvērt, ka kategoriski ir aizliegts vizināties uz ledus gabaliem, jo šobrīd straume upēs ir liela, ledus gabali ir nestabili un bērnus var viegli iedzīt upes vidū, kur tie var apgāzties," brīdina L.Mūrniece.

Viņa arī aicina vecākus līdz nākamajai ziemai nolikt malā ragaviņas, jo, lai arī vietām ir saglabājusies sniega sega, tai līdzās var atrasties applūdušas teritorijas un laišanās no kalna ar ragaviņām var beigties bēdīgi, ragavām ieslīdot applūdušajā teritorijā.

Tāpat skolēnu brīvlaikā, kad bērni vairāk uzturas mājās un uz ielas, ministre aicina vecākus ar bērniem pārrunāt satiksmes noteikumus un to, kā sevi pasargāt, piemēram, ka nedrīkst atvērt durvis svešiniekiem vai atstāt māju neaizslēgtu, ka uzmanīgi jārīkojas ar uguni un elektroierīcēm. Bērniem arī nepieciešams atgādināt un redzamā vietā pierakstīt glābšanas dienestu tālruni 112.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas