Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Mūrniece: NA neredz Progresīvos nākamajā valdībā

Nacionālās apvienība (NA) ir skaidri paudusi savu pozīciju un neredz partiju Progresīvie nākamajā valdībā, piektdien pēc tikšanās ar Ministru prezidenta amatam nominēto Eviku Siliņu (JV) sacīja NA pārstāve, pašreizējā aizsardzības ministre Ināra Mūrniece.

Savukārt uz jautājumu, vai NA būtu gatavi nākt uz kopīgām sarunām ar visām piecām partijām, Mūrniece norādīja, ka NA vienmēr bijuši atvērti un gatavi runāt par darāmajiem darbiem.

Vienlaikus viņa norādīja, ka NA nenāca uz valdības paplašināšanās sarunām iepriekš, jo neredzēja tām jēgu un nepieciešamību.

Vaicāta, vai līdzšinējā NA sadarbība ar "Jauno vienotību" (JV) palīdzēs Siliņai pieņemt lēmumu par turpmāku sadarbību ar NA, Mūrniece pauda cerību, ka palīdzēs.

"Konceptuāli mums nav iebildumu strādāt ar JV vienā valdībā. Tieši otrādi - to esam jau darījuši, un ir ļoti daudz iestrādes," sacīja Mūrniece.

NA vēlas strādāt arī nākamajā valdībā, tomēr tas nav pašmērķis, un darbam jaunajā koalīcijā ir jāsakrīt ar NA vērtībām, norādīja Mūrniece.

Kā ziņots, Siliņa šodien uz sarunām ir aicinājusi četru politisko spēku pārstāvjus, lai mēģinātu vienoties par iespējami plašu koalīciju. Politiķi gan ir pauduši skepsi, vai par dabu vienā valdībā izdosies vienoties visām piecām sarunās iesaistītajām partijām, sekojoši ir aktuāls jautājums, kura vai kuras divas partijas paliks "aiz borta".

Sarunas bez JV piedalās "Apvienotais saraksts" (AS), Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), NA un "Progresīvie". Nepastāv iespējas NA un "Progresīvajiem" vienoties par kopīgu darbu valdībā, līdz ar to topošajā koalīcijā varētu tikt iekļauta tikai vienai no šīm partijām.

Siliņa teikusi, ka saskata iespēju izveidot četru partiju valdību divās kombinācijās, vienā no kurām būtu pārstāvēti "Progresīvie", bet citā modelī - NA. Politiķe reizē uzsvēra, ka noteikti ir iespējamas arī "citas variācijas", lai izveidotu stabilu valdību ar vismaz 51 balsi.

Saeimā JV ir 26 deputātu vietas, ZZS - 16, bet "Progresīvajiem" - 10 mandāti, kas kopā iespējamās jaunās valdības tā dēvētajam kodolam dod 52 balsis jeb minimālu vairākumu.

AS ir 15 parlamentārieši un NA - 13 deputātu vietas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas