Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Mūrniece par ātrās palīdzības iepirkuma konkursu vēršas KNAB

Veselības ministra p.i Linda Mūrniece (JL) nosūtījusi vēstuli Korupcijas Novēršanas un apkarošanas birojam, lūdzot biroju izvērtēt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) atklāto iepirkumu konkursu un sniegt priekšlikumus, kā rīkoties tālāk. Tādi nepieciešami, lai novērstu iespējamos korupcijas riskus, jo šobrīd tiek plānots pārtraukt iepirkumu par ātrās palīdzības pakalpojumu nodrošināšanu un izsludināt jaunu atklātu konkursu.

"Lūgums izvērtēt iepriekšējā konkursa nosacījumus. Neviens neapšauba, ka tas rakstīts vienam pretendentam, bet KNAB atzinums to var apstiprināt un tādā gadījumā vērtēt amatpersonu rīcību," Dienai skaidro L.Mūrniece.  Tāpat arī nepieciešami ir ieteikumi drīzumā iecerētā konkursa organizēšanai.

Veselības ministra p.i.lūgusi arī iekļaut otrdien gaidāmajā valdības sēdē informatīvo ziņojumu par šo situāciju, lai var formāli un juridiski pareizi noraidīt iepriekšējā

konkursa rezultātus. NMPD rīkotajā iepirkuma konkursā nolikumu izņēma 18 uzņēmumi, bet, spriežot pēc IUB iepirkuma procedūras vērtējumā redzamā, tajā varēja uzvarēt tikai viens pretendents - tas arī bija vienīgais, kas piedāvājumu iesniedza, proti, uzvaru guvusī SIA Rīgas sanitārā transporta autobāze.

Jāpiebilst, ka pēc konkursa rezultātu paziņošanas atklājās, ka kopējā paredzamā līguma summa sasniedz 31,6 miljonus latu, kas ir ievērojami vairāk nekā sākotnēji prognozētie 21,6 miljoni latu. NMPD gan norādījis, ka, iespējams, piecu gadu līguma gaitā tiks iztērēta mazāka summa, turklāt varbūt vajadzēs ne tikai 65 automašīnas, bet līdz 85.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas