Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

NA prasa uzsākt kriminālprocesu pret Kabanovu

Nacionālās apvienības Visu Latvijai!– Tēvzemei un Brīvībai/LNNK līdzpriekšsēdētāji Raivis Dzintars un Gaidis Bērziņš ceturtdien nosūtījuši iesniegumu Latvijas Republikas ģenerālprokuroram, kurā lūdz uzsākt kriminālprocesu pret 11. Saeimas locekli Nikolaju Kabanovu par viņa izteikumiem laikrakstā Vesti Segodnja, portālu Diena.lv informēja Nacionālā apvienība.

Laikrakstā Vesti Segodnja Kabanovs savā publikācijā Maksla vmesto masla 9.jūlijā ar apakšvirsrakstu Krievi uz nacionālistiskas manifestācijas fona, Vispārējos latviešu dziesmu svētkus sauc par "nacionālistisku manifestāciju", tās dalībniekus - Nacionālo karavīru apvienības koristus - dēvē par Waffen SS 19. grenadieru divīzijas "muzikālo vadu". Latvijas Bankas kori Kabanovs naucis par dāsni finansētu "ofisa planktonu".

Nacionālā apvienība N. Kabanova publikāciju vērtē kā aizskarošu visai Latvijas tautai. Viņuprāt, rakstā lietotie izteiksmes līdzekļi nepārprotami veicina rasistisku naidu starp divām etniskajām grupām – krievu un latviešu tautības iedzīvotājiem. Līdz ar to Nacionālā apvienība N.Kabanova izteiksmes veidu uzskata par "naida kurināšanu".

"Lai apturētu neiecietības propogandu pret latviešu tautu ir nepieciešama valsts iejaukšanās, nepieļaujot sabiedrībā rasu naidu kurinošas runas izplatību," uzsvēra R.Dzintars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

No pirmdienas gaidāmi nokrišņi

No pirmdienas mākoņu daudzums palielināsies, pirmdien dienas laikā daudzviet uzlīs, liecina sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas