Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

NA un AS labprāt strādātu JV vadītā koalīcijā bez ceturtā politiskā spēka

"Nacionālā apvienība" (NA) un "Apvienotais saraksts" (AS) labprāt strādātu "Jaunās vienotības" vadītā koalīcijā, nepiesaistot tai ceturto politisko spēku, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" atklāja NA un AS pārstāvji Rihards Kols un Māris Kučinskis.

Balstoties uz 14.Saeimas vēlēšanu provizoriskajiem rezultātiem, trīs minēto politisko spēku koalīcijai parlamentā būtu 54 balsis. Kols uzskata, ka tas ir optimāls pārsvars, lai gan vienlaikus tas nozīmē, ka šādai koalīcijai jābūt ļoti disciplinētai.

Jautāts, vai lielākas valdības stabilitātes nodrošināšanai koalīcijā nevajadzētu iesaistīt vēl kādu politisko spēku, piemēram, "Progresīvos", Kols atbildēja, ka pagaidām neredz šādu nepieciešamību.

Līdzīgu redzējumu pauda arī AS pārstāvis Kučinskis. "Tas viss ir sarunu jautājums, un būšu priecīgs, ja sarunas sāksies mums trijatā. Līdzīga koalīcija vismaz ar manu līdzdalību ir bijusi pirms četriem gadiem, un cilvēki ir pazīstami gan pie mums, gan pie viņiem," sacīja politiķis.

Kādreizējais Zaļo un zemnieku Ministru prezidents gan atzīmēja, ka "Progresīvo" neaicināšana koalīcijā nav stingrs uzstādījums, bet viņam personīgi liekas, ka labāk tomēr būtu strādāt trijatā. Kā vienu no "Progresīvo" mīnusiem Kučinskis minēja viņu politiskās pieredzes trūkumu.

Vienlaikus Kučinskis atzīmēja, ka AS nebūs partneris, kurš tikai aizpildīs tukšo vietu līdzšinējā valdībā, no kuras "izkrituši" "Konservatīvie" un "Attīstībai/Par!". "Mazlietiņ prasām lielas pārrunas par dažiem punktiem. (..) Mūsu galvenais akcents, ja tā var teikt, ir uz drošības bloku un ekonomisko bloku, kā tas tiks izveidots," skaidroja politiķis.

Kols piebilda, ka gaidāmajās koalīcijas veidošanas sarunās to dalībniekiem nevajadzētu likt nekādus mākslīgus šķēršļus, kas sarežģītu iespējami drīzu valdības izveidošanu un darba sākšanu. Tas būtu valsts interesēs, uzsvēra politiķis.

Gan Kučinskis, gan Kols kā pašsaprotamu uzskata, ka jaunās koalīcijas veidošanā iniciatīva būtu jāuzņemas JV, bet jauno valdību varētu vadīt līdzšinējais premjers Krišjānis Kariņš (JV).

Kā ziņots, saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem 14.Saeimas vēlēšanās JV ieguvusi 26 mandātus, Zaļo un zemnieku savienība - 16, AS - 15, NA - 13, "Stabilitātei!" - 11, "Progresīvie" - 10, bet "Latvija pirmajā vietā" - deviņus. Jau šodien Valsts prezidents uz tikšanos aicinājis visu jaunajā parlamenta sasaukumā ievēlēto frakciju pārstāvjus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas