Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Nacionāļiem nav vajadzības eksperimentēt

Partijai lojāls vēlētāju loks, skaidra ideoloģija un uzticēšanās tagadējiem Saeimas deputātiem arī turpmāk ļaujot Nacionālajai apvienībai _Visu Latvijai!-_TB/LNNK (NA) izvairīties no eksperimentiem Saeimas vēlēšanās. Tās kandidātu saraksts, kuru plānots apstiprināt domes sēdē 8. jūlijā, lielus pārsteigumus nesola. Kandidātu vidū būs vairākas jaunas sejas, bet ar šiem cilvēkiem NA iepazīstināja jau Eiropas Parlamenta vēlēšanās, kurās bija pieteikts gan Kultūras ministrijas parlamentārais sekretārs Rihards Kols, gan režisors Edvīns Šņore.

Tāpat kā 11. Saeimas vēlēšanās, sarakstu līderu vidū būs NA līdzpriekšsēdētāji Raivis Dzintars, kurš startēs pirmais Vidzemē, un Gaidis Bērziņš - Kurzemē. Latgalē ar pirmo numuru būs Saeimas deputāte Inese Laizāne, bet Rīgā - kultūras ministre Dace Melbārde, kas ir vēl viena jaunā seja. Šņori plānots pieteikt kā saraksta līderi Zemgalē. Pirmajā piecniekā būs arī iepriekšējo vēlēšanu sarakstu līderi - Imants Parādnieks Zemgalē un Einārs Cilinskis Rīgas apgabalā. Kolēģi Cilinskim gribēja ierādīt augstāku vietu, nekā politiķis pats vēlas. Tāpat sarakstu galvgalī būs Inguna Rībena un Janīna Kursīte-Pakule, kurām ir liela politiskā pieredze, bet tā ir krāta Vienotībā. Uz NA pārgāja arī Saeimas deputāts Gunārs Rusiņš, kurš ievēlēts no Reformu partijas.

Atšķirībā no citiem spēkiem, kas sarakstos iekļāvuši pašvaldību vadītājus, NA vietējo līderu nav tik daudz, tāpēc viņi turpinās darbu pašvaldībā, atzina līdzpriekšsēdētājs Bērziņš. Vēlēšanās piedalīsies tikai daži pašvaldību deputāti - arī no Rīgas domes. Sarakstā atkal būs Saeimas frakcijas vecākais konsultants Jānis Iesalnieks, kurš 11. Saeimas vēlēšanas izlaida, jo bija radījis rezonansi ar izteikumiem sociālajos tīklos pēc traģēdijas Norvēģijā, kur labējais ekstrēmists Anderss Bērings Breivīks sarīkoja masu slepkavību.

Visu Ināras Egles rakstu lasiet trešdienas, 2. jūlija, laikrakstā Diena! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas