Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Naftas vada iztukšošanā – Krievijas pirksts

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
valsts valoda
v
R. Ā. Ko nozīmē sāji iesmaidīt, iesvaidīt likumdošanā, nāvīgi jaukt u. tml.?
hugo
h
nu vispār truba līdz 2007 bija valsts stratēģisks objekts
Citāts
C
"Jautru un diemžēl – no mana kā lasītāja viedokļa – visnotaļ raksturīgu piemēru Diena.lv otrdien sarūpēja kā reiz dažas stundas pēc Koziola programmatiskajiem paziņojumiem, iepriecējot lasītājus ar to, ko pati sauca par „enerģētiskās politikas analītiķa” Reiņa Āboltiņa analītisko skatījumu uz Ventspils naftas „trubas” likteni globālā un lokālā kontekstā. Neprasīja daudz laika noskaidrot, ka šim banālības bārstošajam „enerģētiskās politikas analītiķim” nav pilnīgi un absolūti nekādas izglītības jelkādā jomā, kas kaut attāli būtu saistīta ar enerģētiku: „Eiropas maģistra grāda cilvēktiesībās un demokratizācijā” ieguvējs visu savu apzinīgo dzīvi kūlies pa tādām „enerģētiskām” iestādēm kā Naturalizācijas pārvalde, Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts, LU Juridiskās fakultātes Cilvēktiesību institūts utml. Viena lieta, ka šādus demokratizācijas puskoka lēcējus par naftas ekspertiem uzdod biedrība Providus, kur tieši tādi ļaudis arī veģetē un dod citiem gudrus padomus jomās, kurās paši ne nieka nejēdz. Taču, lai kā mēs kādreizējo Dienas redaktori Sarmīti Ēlerti saukātu par Latvijas galveno sorosīti, viņas laikā Dienā nemūžam nebūtu iedomājama situācija, kad kādas pietiekami svarīgas jomas eksperta lomā avīzē tiek izvirzīts absolūts rācenis, kaut viņš reizē pārstāvētu Providu, Delnu un Sorosa fondu. Būt Dienas lasītājam – tas tomēr nozīmēja to, ka mērcīte otrajam ēdienam var būt šāda vai tāda, bet kotlete garantēti būs no īstas gaļas. Taču „jaunajā” Dienā, kur – kā kļūst aizvien skaidrāks – cilvēki tiek atlasīti nevis pēc spējas patstāvīgi spriest, bet gan pēc gatavības suniski skatīties mutē un izpildīt „redzējuma” nesējiem nepieciešamās komandas, aina ir acīmredzami cita. Un var tikai izteikt līdzjūtību nabaga pašmāju Roulendiem, ja viņi, ar savām muļķu meklēšanas metodēm cietuši sāpīgo neveiksmi pēdējās vēlēšanās, tagad visā nopietnībā iedomājas, ka vismaz vienai avīzei lasītāju – muļķu tā kā vajadzētu pietikt."
Arturs - Pensionars
A
Ja nafta pieder Baltkrievijai,tad pēc tās izsūknēšanas mierīgi var no Ventspils uz Polocku sūknēt Venecuēlas naftu.Bizness bez robežām,kā mēdz teikt.Turklāt ir teikts,ka Klaipēdas jaudas šim procesam ir krietni par mazām.
naftalīns
n
> norādes par 30k ir vispār pilnīgs murgs. Kādā nozīmē? Vai tas ir veids, kā pateikt, ka nesastāvējāt Dialogi.lv biedrībā, kas par EEZ grantu (EUR 30 000) uztaisīja sabiedrības integrācijas portālu polilogi.lv ? >pretīga tukšuma un nožēlas sajūta, ka pazaudēti vairāki gadi.. Pasāžas par savu iziekoto karjeru valsts darbā pietaupiet draugiem krogā. Drīzāk "Pretīga tukšuma un nožēlas sajūta" pārņem skatoties uz ĪUMSILs darbības rezultātu, uz Jūsu un jums līdzīgo darba augļiem. Nožēlojami, ka pat nespējat uzņemties par to atbildību.
R.Ā.
R
godātais, Jūs kaut ko nāvīgi un spītīgi jaucat. šī ir diskusija tieši par naftu, nevis fondiem, no kuriem man nav bijis nekāda personīga labuma. ja Jūs neesat iesvaidīts likumdošanā, tad varu paskaidrot, ka jebkurā gadījumā biedrības un nodibinājumi darbojas bez peļņas, kas ir ekskluzīvi komercuzņēmumu privilēģija. barikādes (kas arī, iespējams, esat jūs) norādes par 30k ir vispār pilnīgs murgs. tieši jums atzīšos - pārlieku ilgi biju aizķēries valsts pārvaldē, muļķīgi cenšoties panākt kādas pozitīvas pārmaiņas un ar milzu gandarījumu (lai arī bija diezgan pretīga tukšuma un nožēlas sajūta, ka pazaudēti vairāki gadi) mainīju nodarbošanos. tā kā personīgi neesam pazīstami, tad no sīkākas filosofēšanas par valsts darba degradējoši neproduktīvo dabu šeit neizpaudīšos. lai gan - jebkurā situācijā iespējams uzzināt un mācīties ko jaunu. tieši tādēļ par Jūsu lietoto frāzēm "piesist sev kabatas" un "viņš te gudri spriedelēs" atļaušos sāji iesmaidīt - iespējams, ka tā ir jūsu metode, bet pilnīgi noteikti ne manējā ;) patīkamu vakaru!
naftalīns
n
Ziniet, ja autors biznesu būtu taisījis kādā citā nozarē, tad es pret viņu būtu pieklājīgāks. Bet tie, kas izmanto mūsu kopējo nelaimi, lai vienkārši piesistu sev kabatu, tie, ziniet, nedaudz kaitina. Viņš te vēl gudri spriedelēs, kuri citi visi ir vainīgi, kāpēc integrācija Latvijā nav izdevusies. Uz sevīm būtu paskatījies! Valsts naudu viņam maksāja par integrācijas vadīšanu! Nē, vēl viņam nav gana! Tagad atraduši veidu, kā naudu kāst no ārzemju fondiem. Un viss tas, protams, svētas lietas - sabiedrības integrācijas vārdā! Kaunu būtu pratušies.
Ieva
I
Nav glīti apspriest autora personību.
naftalīns
n
Jā, piemirsu. Un vai šie LV Integrācijas Fonda iekļaujošās sabiedrības projekti iekļauj sevī arī "otkatus" ? Jeb vai visi tie tūkstoši patiešām paliek autoriem?
naftalīns
n
Naftas truba, tas viss ir labi. Mēs Jums par integrāciju jautājām, par Jūsu iepriekšējo maizes darbu. Kādus tieši cilvēkus no Integrācijas fonda Jūs pazīstiet kopš šajā nozarē strādājāt? Vai tie ir tie paši cilvēki, kas vērtē projektus un, piemēram, piešķīra naudu Jūsu NVO projektam? Pastāstiet lūdzu Reini, kā tās lietas dara. Kā īsti to sabiedrību konsolidē?
R.Ā.
R
vai jums ir piedāvājums skaidrojumam par naftas cauruli un baltkrievu naftu? >> Jā Ir tāds likums par nacionālo drošību, šī likuma kontekstā naftas trubu aiz matiem varētu pievilkt.
:D
:
liekaties miera....
repše
r
tas ka nafta bija un varbūt būs arī ir krievijas pirksts..
Inta Grācija
I
R. Ā. Kāda ir Jūsuprāt jēdziena 'integrācija' definīcija? Kāpēc netika izpildīta valsts programma "Sabiedrības integrācija Latvijā"? Vai nauda par nepadarīto darbu tika atmaksāta?
asaka
a
Pati nafta, kas ir trubā pieder baltkrieviem. Kad vietējie mafiozi to izsūknēs un nopārdos, tad pēc kāda laika par to nāksies samaksāt Latvijas valdībai (lasi visiem nodokļu maksātājiem), kas pieļāva svešas valsts ipašuma nozagšanu. Kāds atakal uzvārīsies uz citu rēķina.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas