Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Nākamgad iecerēts rīkot visu Baltijas valstu, Polijas un Sanktpēterburgas Lielo talku

Vēloties turpināt šā gada veiksmīgo Lielās talkas norisi, nākamgad pavasarī iecerēts rīkot līdzīgu pasākumu, vienā dienā uz savas zemes sakopšanu aicinot visu triju Baltijas valstu, Polijas un arī Sanktpēterburgas apgabala iedzīvotājus.

Projekta "Pēdas" vadītāja Vita Jaunzeme sacīja, ka notikušas jau pirmās sanāksmes ar pārējiem partneriem, taču pagaidām vēl nav zināmas atbildes.

Turklāt pasākuma norise atkarīga no finansējuma, tāpēc patlaban tiek meklēti atbalstītāji. "Ja mēs aicinām cilvēkus uz talku, tad vismaz cimdi un maisi ir jānodrošina," norādīja Jaunzeme.

Ja viss izdosies, kā iecerēts, Lielā Baltijas talka norisināsies 18.aprīlī Zemes dienā un tajā piedalīsies visu valstu prezidenti.

Atzīmējot Latvijas 90.jubileju, šoruden visā Latvijā iedzīvotāji bija aicināti piedalīties Lielajā talkā "Par tīru un zaļu valsti. Dāvana Latvijai 90.gadadienā".

Kopumā talkas laikā valstī savākti vismaz 86 787 maisi ar atkritumiem. Visaktīvāk darbojušies vidzemnieki, savācot 43 681 maisu, no tiem 13 000 maisu palīdzēja piepildīt Rīgas iedzīvotāji. Kurzemē savākti 19 199 maisi, Latgalē - 16 635, bet Zemgalē - 7272 maisi ar atkritumiem. Viena maisa ietilpība ir 50 līdz 60 litru.

Kopumā talka notika 512 vietās 364 pašvaldību teritorijās, neskaitot individuālos talkotājus, kas devās sakopt privātīpašumus vai vietas, kurās pašvaldības nebija norīkojušas talkas koordinatorus.

Lielās talkas organizēšanas ideja Latvijā aizgūta no Igaunijas pieredzes - tur līdzīgā akcijā maija sākumā, kas gan nenotika vienā dienā, talkā piedalījās aptuveni 40 000 iedzīvotāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas