Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

Nedaudz vairāk kā puse Latvijas iedzīvotāju atbalsta ES paplašināšanos

Nedaudz vairāk kā puse Latvijas iedzīvotāju atbalsta Eiropas Savienības (ES) tālāku paplašināšanos, un tas ir viens no zemākajiem atbalstiem jauno dalībvalstu vidū, aģentūru BNS informēja tirgus un sociālo pētījumu aģentūrā TNS.

Jaunākie Eirobarometra pētījumi liecina, ka vispozitīvākā attieksme pret jaunu valstu uzņemšanu ES ir desmit jaunajām dalībvalstīm - aptuveni divas trešdaļas jeb 66% atbalsta paplašināšanos. Mazs atbalsts no jaunajām dalībvalstīm vērojams Latvijā - 54%, taču vēl skeptiskāk noskaņoti ir Igaunijas iedzīvotāji - atbalstu ES paplašināšanai paudusi puse iedzīvotāju.

Plašs atbalsts ir Slovēnijā - 73% un Polijā - 72%, bet Lietuvā - 60%, savukārt vecajās dalībvalstīs vairāk ir to, kuri neatbalsta jaunu dalībvalstu uzņemšanu savienībā - atbalsts ir sarucis par 4%, un pašreiz 45% eiropiešu atbalsta savienības paplašināšanos, savukārt negatīvi par to izteikušies 42% iedzīvotāju.

Visnegatīvāk noskaņotākie pret paplašināšanos ir Vācijas iedzīvotāji - 66% un Luksemburgas iedzīvotāji - 65%. Vairāk nekā puse jaunu valstu iestāšanos ES neatbalsta Francijā - 62%, Austrijā - 61% un Somijā - 60%.

Pētījumā piedalījās aptuveni 30 tūkstoši iedzīvotāju no 25 ES dalībvalstīm, divām valstīm, kas ir pievienošanās procesā, divām kandidātvalstīm un Kipras turku kopienas.

ES valstu pilsoņu atbalsts Eiropas Savienības paplašināšanai


ES valstu pilsoņu atbalsts Eiropas Savienības paplašināšanai

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas