Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Neo dati: prezidenta kancelejas vadība algā pērn saņēmusi vairāk nekā Zatlers

Valsts prezidenta kancelejas vadība pērn algā saņēmusi vairāk nekā Valsts prezidents Valdis Zatlers, turklāt arī viņa preses sekretāres pagājušā gada vidējā alga bijusi nedaudz lielāka, liecina organizācijas Ceturtās atmodas tautas armijas (4ATA) aktīvista Neo jaunākie publicētie dati.Arī šoreiz dati publicēti ar visiem vārdiem un uzvārdiem.

Neo _Twitter_ vietnē raksta: "Tā kļūdīties otro reizi pēc kārtas vienas nedēļas laikā! Tas ir vienkārši nepiedodami... Vai tik nav laiks doties atpūtā? Vai tā nav likteņa ironija? Neo, gluži kā _Exigen _savā laikā, aizmirsa ieslēgt mazu "slēdzīti", kas anonimizē datus..."No tiem secināms, ka Valsts prezidents pērn kopumā saņēmis 31 662 latus, vidēji mēnesī alga bija 2638 lati. Kancelejas vadītāja Edgara Rinkēviča alga bijusi 44 295 lati jeb 3691 lats mēnesī, bet vadītāja vietnieka Ērika Ozola ienākumi šajā amatā bija 43 001 lats jeb 3583 lati mēnesī.Prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa pagājušajā gadā saskaņā ar Neo publicētajiem datiem Valsts kancelejā saņēmusi kopumā 31 856 latus jeb 2654 latus mēnesī.Tiesa, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datu bāzē pieejamajā valsts amatpersonas deklarācijā norādītā V.Zatlera alga par pagājušo gadu ir lielāka – 38 391 lats jeb 3199 lati mēnesī. Savukārt E.Rinkēvičs saskaņā ar iesniegto deklarāciju no Valsts kancelejas vēl pērn saņēmis 1863 latus kā komandējumu dienas naudu, 84,34 latus kā komandējumu izdevumu atmaksu, bet 55,70 latus – kā izdevumu atmaksu.Stājoties amatā, V.Zatlera alga pirmajos mēnešos bija ap 3600 latiem, liecina Neo dati.Tāpat no Neo publicētajiem datiem var secināt, ka prezidenta padomnieku vidējā alga mēnesī pērn bija robežās no 956 latiem (gadā – 11 474 lati) līdz 2269 latiem (gadā - 27 229 lati). Vismazākie ienākumi bijuši stratēģiskās plānošanas un analīzes padomniecei Zandai Kalniņai – Lukaševicai, bet vislielākie - nacionālās drošības padomniekam, Nacionālās drošības padomes sekretāram Raimondam Rožkalnam.Valsts prezidenta likumdošanas padomniece Sandra Sondore-Kukule savukārt pērn saņēmusi kopumā 25 686 latus jeb 2140 latus mēnesī.No Neo datiem arī secināms, ka kopējā Valsts prezidenta kancelejas darbinieku ienākumu kopsumma pērn, salīdzinot ar 2008.gadu, ir samazinājušies, tāpat arī samazinājies darbinieku skaits.

Jāpiebilst gan, ka Neo dati rāda bruto ienākumus, kas iekļauj gan algu, gan piemaksas, gan prēmijas, gan atvaļinājuma naudu, gan atlaišanas pabalstus un citas kompensācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas